Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Controale DGA în Vama Nădlac 2. Angajați de la Agenția de Control și Încasare, suspectați de corupție

Publicat

DGA Arad a declanșat marți verificarea activității mai multor angajați ai Agenției de Control și Încasare (ACI) Nădlac 2. Operațiunea vine ca urmare a unor sesizări ale CNAIR, prin DRDP Timișoara. 

La acțiune au participat serviciile anticorupție din județele Arad, Bihor, Timiș, Caraș-Severin, Alba, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Dolj, Sibiu și DGA – Structura Centrală.

Persoanele în cauză, care au fost conduse la sediul DGA Arad, sunt suspectate de săvârșirea unor acțiuni asimilate faptelor de corupție, situații descoperite în urma mai multor verificări derulate de structurile de control ale CNAIR.

Elementele constatate astfel au fost înaintate, cu celeritate, instituțiilor abilitate ale statului, în vederea demarării cercetărilor.

”Aceste acțiuni de control sunt dispuse permanent de conducerea CNAIR. Atunci când sunt identificate abateri de natură penală, concluziile sunt transmise către organele de cercetare abilitate.

Controalele și măsurile luate se înscriu în decizia conducerii CNAIR privind toleranță zero cu privire la actele de corupție.

Trebuie reamintit că pentru prevenirea faptelor de corupție, CNAIR și DGA desfășoară periodic cursuri de pregătire și prevenție cu personalul angajat, în baza unui protocol de colaborare încheiat între cele două instituții” au transmis reperzentanții CNAIR SA.

UPDATE: Controale DGA în Vama Nădlac 2. Comunicatul oficial al DGA

La data de 13.02.2024, lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – serviciile anticorupție din județele Arad, Bihor, Timiș, Caraș-Severin, Alba, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Dolj, Sibiu și DGA – Structura Centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, pun în executare 2 mandate de percheziție domiciliară la tonetele I și II, sens ieșire din țară în ACI Nădlac 2.

Activitățile procedurale se desfășoară într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată de către 47 de funcționari publici din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

În cauză, se beneficiază de sprijinul lucrătorilor din cadrul IJJ Arad și Grupării de Jandarmi Mobilă Timișoara.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, unitatea de parchet va aprecia cu privire la oferirea unor detalii suplimentare.

Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax