Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Controale DSVSA Alba la creșe, grădinițe și școli din județ care dețin cantine sau blocuri alimentare. Ce vor verifica inspectorii

Publicat

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au început controalele oficiale la creșele, grădinițele, unitățile de învățământ cu program normal sau care funcționează în regim after school, semi-internat și/sau internat. 

Controalele se realizează, urmare a dispozițiilor Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, pentru verificarea respectării cerințelor de siguranța alimentelor și de igienă a spațiilor, facilităților și echipamentelor destinate pentru prepararea și servirea mesei în incinta unităților de educație și învățământ.

Controalele tematice se desfășoară în perioada 18 septembrie – 20 octombrie. La nivelul DSVSA Alba s-au stabilit echipe mixte de control, formate din medici veterinari și ingineri, traseele zilnice, procedurile de control, dar și un program al acestor controale respectiv obiectivele urmărite.

Vor fi verificate toate aspectele ce țin de siguranța alimentelor în sistemul de învățământ preșcolar și școlar, între care existența documentelor de înregistrare sanitară și pentru siguranța alimentelor a blocurilor alimentare/cantinelor amenajate în incinta unităților de învățământ, respectarea cerințelor generale de igienă alimentară, verificarea eligibilității materiilor prime, a respectării cerințelor privind manipularea, prepararea și depozitarea, respectarea cerințelor privind servirea alimentelor, a implementării procedurilor bazate pe principiile HACCP și a programelor de autocontrol, a trasabilității privind intrările de materii prime destinate preparării de mâncăruri care vor fi servite preșcolarilor sau elevilor.

De asemenea, se va verifica existența sursei de apă potabilă care este utilizată pentru prepararea alimentelor, a aplicării măsurilor de protecție împotriva câinilor, pisicilor etc. și împotriva dăunătorilor (rozătoare, insecte, păsări).

Se va verifica eficiența programelor de deratizare-dezinsecție-dezinfecție implementate, dar și lista furnizorilor de produse alimentare, respectiv cerințele de tratare termică a produselor alimentare. Alimentele trebuie să fie ambalate sau împachetate (respectiv etichetate, în funcție de caz), în situația în care acestea nu sunt preparate în incinta unităților de învățământ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax