Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Controale în 65 de mari magazine din întreaga țară printre care Lidl, Penny și Profi. Ce au găsit inspectorii ANPC

Publicat

supermarket, cumparaturi

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a făcut marți controale în 65 de mari magazine din întreaga țară. Au fost aplicate amenzi de 750.000 de lei.

Potrivit ANPC, marți au fost verificate 65 de unități, la nivel national, aparținând lanțurilor de magazine: Mega Image, Penny, Profi, Cora, Auchan, Carrefour și Lidl, în toate fiind găsite nereguli.

Produse expirate, insecte în ambalaj, fructe și legume cu mucegai

Inspectorii au găsit la vânzare produse expirate, produse care aveau insecte în ambalaj, produse congelate cu culoarea modificată și cu acumulări de gheață în ambalaj sau fructe și legume cu modificări organoleptice și urme de mucegai.

Vezi și 265 de magazine Lidl, amendate de ANPC

De asemenea, au fost găsite spații de depozitare expunere cu resturi de etichete, impurități mecanice, muște și gândaci de bucătărie morți, vitrine frigorifice cu rafturi uzate, depreciate, pătate, dar și nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor.

Totodată, în unele magazine se vindeau mărțișoare din argint, fără a deține autorizație pentru comerțul obiectelor din metale prețioase, și au fost descoperite nereguli în ceea ce privește promoțiile, dar și practici comerciale înșelătoare.

Activitate suspendată la raioanele unor magazine. Amenzi usturătoare

Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 772.000 de lei și s-a dispus oprirea definitivă de la vânzare a produselor cu deficiențe, oprirea temporară a prestarii de servicii până la remedierea deficiențelor constatate pentru 6 magazine, oprirea temporară a prestarii de servicii în raioanele în care s-au înregistrat abateri, până la remedierea deficiențelor constatate pentru 25 de unități și a fost propusă sancțiunea complementară de închidere temporară a unității, pe o durată de cel mult 6 luni pentru două magazine.

„Am schimbat <picătura chinezească> pe o adevărată cascadă de acțiuni la nivel național. Rezultatele primelor controale din București și de la Cluj ne-au arătat că trebuie o mobilizare la nivel național.

Trebuie să arătăm că întreaga Autoritate funcționează ca o mașinărie și are o abordare unitară la nivelul întregii țări. Pentru noi nu există mai multe variante de consumatori, ci doar unul singur: cetățeanul român”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax