Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Controale în Munții Sebeșului, după inundații: Sunt vizate defrișările și autorizațiile de construcție ale locuințelor

Publicat

Garda Națională de Mediu și Garda Forestieră vor demara o serie de controale în Munții Sebeșului, pentru a verifica modul în care s-au produs defrișările de pădure, ce au contribuit la dezastrul din sudul județului Alba. Prefectul Dănuț Hălălai a declarat că a dispus celor două instituții să înceapă verificările.

Mai mult, în perioada următoare, Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) va demara o serie de controale în zonele lovite de inundații pentru a verifica dacă locuințele din zonă au autorizații și avize de construcții.

În localitatea Răchita, cele cinci case distruse de inundații erau construite în albia pârâului ce trece prin sat și nu aveau autorizații și avize de construcții.

”O să bat monedă foarte, foarte tare pentru ca Inspectoratul de Stat în Construcții să intre în controale și să vadă construcțiile neautorizate. Acum, într-adevăr viitura a fost de foarte mare anvergură, cantitățile de apă au fost impresionate, chiar dacă albia era foarte bine aranjată, cantitatea de apă nu putea să treacă pe această secțiune.

Au fost făcute și încă sunt foarte multe locuințe la nivelul județului construite foarte aproape de albiile râurilor. Am făcut ordin de prefect și voi sta aproape ca oamenii să înțeleagă că există o legislație în construcție.

Casele care erau construite în Răchita erau construite fără autorizație de construcție, erau în albia pârâului, dacă aceste construcții erau autorizate și aveau toate avizele nu le dădea nimeni posibilitatea să construiască acolo.

O să cer directorului de la ISC să începem din nou un control, am mai avut astfel de controale, dar văd că lumea nu înțelege treaba asta. Va trebui să intrăm pe primari, cu siguranță că primarii nu doresc acest lucru, deoarece este o chestiune electorală pentru ei, dar pe noi nu ne interesează acest aspect, ei trebuie să înțeleagă, odată pentru totdeauna, că trebuie să respecte toate normele legale în vigoare… Nu voi permite că legea să nu fie respectată”, a declarat Dănuț Hălălai.

Întrebat de jurnaliștii prezenți la conferința de presă, vineri, dacă vor începe controale în zonele defrișate din Munții Sebeșului, prefectul de Alba a declarat:

”Bineînțeles am dispus deja Gărzii Naționale de Mediu și Gărzii Forestiere să facă aceste controale, pentru că degeaba am vrea să ne ascundem, după anumite chestiuni, una dintre cauzele clare care produc aceste evenimente este defrișarea pădurilor și, dacă nu se stopează sau nu se încep împăduririle, vom avea multe probleme”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax