Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Controale în tot județul Alba, desfășurate de polițiști. Situația amenzilor și a persoanelor aflate în carantină

Publicat

Instituția Prefectului Alba a transmis că la data de 10 mai, situaţia la nivelul judeţului Alba este următoarea: persoane în carantină – 207; persoane ieşite din carantină – 791; persoane izolate la domiciliu – 267.

În prezent, în județ sunt 65 de cazuri active, dacă ținem cont că din 249 de cazuri înregistrate de la începutul pandemiei, 168 persoane au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 16 decese.

Comunicatul instituției:

”În ultimele 24 de ore, 207 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 247 de persoane, iar echipaje mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și lucrători MApN au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare.

Au fost verificate 1.201 de persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și a măsurilor impuse de starea de urgență.

Au fost organizate trei acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 359 de autovehicule și 574 de persoane.

De exemplu, între orele 15:00 – 19:00, la Alba Iulia a fost organizată o acțiune punctuală pentru menținerea siguranței publice şi respectarea restricțiilor impuse de starea de urgenţă. Au fost controlate 239 de persoane şi 138 de autovehicule.

Au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale, din care 11 la Legea 61/1991 privind liniștea publică si 9 la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Acțiunea a fost organizata de Serviciul Rutier, iar alături de polițiștii serviciului au participat polițiștii din Cugir, jandarmi şi polițiști locali.

La Aiud, între orele 15:00 – 19:00, au fost verificate 96 de persoane și 59 de autovehicule, iar la Blaj pe durata a 6 ore au fost legitimate 157 de persoane si au fost controlate 112 autovehicule. Au fost constatate 14 abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare de 1.200 de lei, din care 10 la Legea 61/1991 privind liniștea și ordinea publică, două la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și două la Legea 12/1990 privind comerțul.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba continuă să desfăşoare misiuni în contextul răspândirii COVID-19, astfel: misiuni de escortare a convoaielor auto, misiuni de asigurare a măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină, misiuni desfăşurate în vederea verificării modului de respectare a prevederilor ordonanţelor militare, misiuni executate în cooperare cu poliţia pentru verificarea respectării măsurilor impuse.

În ultimele 24 de ore, 116 jandarmi au acționat pe raza județului Alba, în cadrul a 98 de misiuni.

Prefectul judeţului Alba, Nicolae Albu, face un apel către toţi locuitorii judeţului nostru să respecte regulile de distanţare socială şi Ordonanţele Militare şi să rămână acasă.

Aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră şi înţelegeţi că putem ieşi cu bine din această încercare doar dacă respectăm regulile şi continuăm să acţionăm împreună”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax