Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Controale intense la unitățile de procesare și magazinele din Alba. Vezi ce le-a dat de lucru inspectorilor sanitar-veterinari

Publicat

Scandalul cărnii de cal, al laptelui și, mai nou, al cărnii de curcan scoase la comercializare dau de muncă inspectorilor DSV Alba. Aceștia au demarat controale la unitățile de procesare, magazine și restaurante și colectează probe din aceste alimente, pentru a le supune analizelor. În ceea ce privește carnea de cal descoperită la depozitul din Blaj, inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterintare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au reușit recuperarea întregii cantități aflate pe piață, iar loturile vor fi transportate la Brașov, unde vor fi neutralizate. Firma din Blaj unde a fost descoperită carnea de cal va fi închisă.

Potrivit directorului Direcţiei Sanitare Veterinare (DSV) Alba, Mircea Miclea, în prezent s-a reușit recuperarea întregii cantități de carne de cal scoasă la comercializare. Este vorba despre cantitatea totală de aproximativ 100 de kilograme de carne descoperită la restaurante și depozite din București și Sibiu care va fi transportată la Brașov, pentru a fi distrusă. Joi, inspectorii DSV se vor prezenta la firma „Ady Salve” din Blaj cu ordonanță de interzicere a activității. Între timp, Direcția Sanitar-Veterinară a demarat controale la depozitele din Alba pentru a recolta probe de carne care ar putea conține ADN de cal. Deocamdată, rezultatele analizelor au fost negative.

Controale intense la unitățile de procesare, ferme și automate de lactate pentru depistarea laptelui infestat cu aflatoxină. Urmează carnea de cal

Controalele DSV Alba vizează și unitățile de procesare, fermele și automatele de produse lactate pentru a se descoperi dacă laptele infestat cu aflatoxină a ajuns și în județ. La toate cele 52 de probe ridicate până în prezent, cantitatea din această substanță se afla în limite normale, respectiv o concentrație admisă de sub 0,05%. Acțiunile DSV vor continua însă în perioada următoare, la toate unitățile din județ.

Președintele ANSVSA, Mihai Țurcanu a fost demis, miercuri, din funcție, după ce, marți, Victor Ponta a cerut măsuri directe  în privinţa Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare, având în vedere că responsabilii acestei structuri au dat dovadă de o proastă gestionare a crizei laptelui contaminat cu aflatoxină şi de lipsă de comunicare. Premierul a avut o discuţie în acest sens cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, afirmând că nu este mulţumit de modul în care Mihai Ţurcanu a gestionat situaţia.

Anunțul demiterii șefului de la ANSVSA a venit după ce în Germania a fost descoperită carne de curcan infestată cu reziduuri toxice, provenită din România. Din primele cercetări, carnea infestată ar fi fost tratată termic la o firmă din Brașov și nu există indicii ca aceasta să aibă vreo legătură cu județul Alba. Directorul Mircea Miclea se așteaptă însă ca, zilele acestea, să fie demarate controale și pe acest segment.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Happy

    joi, 14.03.2013 at 10:09

    Va recomand sa aveti incredere deplina in activitatea sanitar veterinara din Alba si mai ales in Laboratorul Sanitar Veterinar din Alba Iulia.Aici sunt specialisti de elita pe care se poate conta la orice ora.Ascultati-ma,stiu ce spun,am lucrat aici peste 35 ani.

  2. cumparator

    joi, 14.03.2013 at 15:06

    Cat si ce ti-au dat d-na pensionara de ii lauzi? Sa mearga la magazinele Dacia care zilnic spala mezelurile cu apa si detergent ca sa para proaspete, apoi le reaseaza in vitrina.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax