Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Controale ITM Alba la zeci de angajatori din judeţ. Trei persoane găsite in situaţie de „muncă nedeclarată”. AMENZI

Publicat

sediul ITM Alba

Inspectorii de muncă au dat, săptămâna trecută, amenzi în valoare de peste 60.000 de lei şi au depistat trei persoane în situaţie de muncă nedeclarată. Au fost verificaţi zeci de angajatori şi a fost o acţiune specială de control la terase.

Potrivit ITM Alba, din 15 iunie, a fost declanşată campania de verificare a modului în care angajatorii respectă prevederile legale referitoare la suspendarea şi executarea contractelor individuale de muncă. Acţiunea se desfăşoară până în 17 iulie.

De vineri până duminică, au fost organizate ample acţiuni de control, împreună cu reprezentanţi DSP Alba, IPJ Alba şi ANSVSA Alba, la unităţile de pe raza judeţului care au deschis terase, privind respectarea măsurilor de distanţare socială şi protecţie anti-covid. Au fost verificate peste 100 de unităţi de profil.

Vezi FOTO: Operațiunea ”terasa”, în Alba. Polițiștii au verificat respectarea normelor stării de alertă pe 350 de terase din județ

În perioada 22 – 27 iunie, în domeniul relaţiilor de muncă au fost controlaţi 37 de angajatori cu 862 de salariaţi în total. Au fost constatate 47 de nereguli şi depistate trei persoane în situaţie de „muncă nedeclarată”.

Inspectorii au dat opt sancţiuni, din care cinci amenzi de 65.000 lei (60.000 lei pentru muncă nedeclarată) şi trei avertismente.

Principalele deficienţe stabilite în controale:

– primirea în lucru a salariaţilor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă;

– neplata orelor suplimentare şi neacordarea concediilor legale de odihnă, anuale;

– neplata drepturilor salariale la termenul prevăzut în contractul individual de muncă;

– neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;

– neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat;

– contractele individuale de muncă nu au fost completate cu clauze referitoare la criteriile de evaluare a activităţii profesionale a salariaţilor aplicabile la nivelul angajatorului.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost controlate 32 de unităţi şi constatate 79 nereguli. Au fost sancţionaţi 13 angajatori, cu 16 avertismente.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax