Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Controale la balastierele de pe râul Târnava. Au fost descoperite firme care exploatau albia, fără licență

Publicat

La data de 30 iunie 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sprijiniți de polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Ocna Mureș precum și de inspectori din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba și comisari ai Gărzii de Mediu Alba, au acționat pentru prevenirea și combaterea fraudelor în domeniul exploatării agregatelor minerale, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Astfel, au fost verificate 5 societăți comerciale specializate în efectuarea de lucrări de exploatare a resurselor minerale și au fost constatate 4 infracțiuni, din care două la Legea 50/1991 privind autorizarea de lucrări de construcție, una la Legea 85/2003 (Legea Minelor) și una la Legea 107/1996 (Legea apelor).

De exemplu, pe malul râului Târnava, la marginea satului Cistei, au fost identificate utilaje, aparținând unei societăți comerciale din Alba Iulia, care ar fi efectuat lucrări de exploatare de nisip și pietriș, fără a deține permis sau licență de executare de activități miniere, pentru perimetrul în care au fost identificate.

Pe raza localității Crăciunelul de Jos, pe malul râului Târnava, s-a constatat că reprezentanții unei societăți comerciale ar fi excavat, pe o distanță de 70 de metri fără a deține permis de exploatare sau autorizație.

FOTO: arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax