Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Controale la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia. Ce au găsit inspectorii. Comunicatul primăriei

Publicat

Șapte instituții cu atribuții legale au (re)verificat astăzi activitatea Căminului pentru Persoane Vârstnice din subordinea Consiliului Local Alba Iulia, au transmis reprezentanții primăriei. 

Controlul a apreciat drept corespunzătoare condițiile de întreținere și de igienă, dar și asistența medicală din cămin, au adăugat aceștia.

La final, instituțiile de control au lăsat și unele recomandări sau măsuri care să fie puse în practică în perioada următoare, însă primăria nu a spus care ar fi acestea.

Comunicatul primăriei Alba Iulia, după controlul la Căminul de Vârstnici:

”Căminul pentru Persoane Vârstnice Alba Iulia a făcut astăzi obiectul unei ample acțiuni de verificare, realizată de IPJ, DSVSA, ANPC (CJPC), ISU, DSP, ITM și AJPIS, fiecare instituție desfășurând propriul control în conformitate cu procedurile pentru care este abilitată.

Astfel de controale au loc în acest moment peste tot în țară, în contextul situației alarmante depistată la câteva centre de asistență socială din județul Ilfov.

Căminul din Alba Iulia are 88 de beneficiari, care sunt cazați în camere cu unul sau două locuri și grup sanitar propriu.

Vârstnicii sunt deserviți în mod direct de 45 de angajați, din sectoarele de asistență și îngrijire, asistență medicală, administrativ și bloc alimentar.

A fost evidențiată preocuparea căminului de a menține sau dezvolta deprinderile beneficiarilor prin intermediul activităților zilnice, dar și de a asigura programe de recuperare: kinetoterapie, masaj, gimnastică etc.

Au fost constatate existența procedurilor și instruirii corespunzătoare a personalului în privința comportamentului față de vârstnici și nu în ultimul rând, asigurarea de către cămin a unei relații permanente a beneficiarilor cu familia și cei apropiați.

Cu ocazia controlului a fost verificat și sistemul de alarmare a personalului de către vârstnici (există butoane de alarmare în fiecare cameră și baie), iar ISU a procedat la instruirea unor angajați cu privire la comportamentul în caz de cutremur, inundații sau incendiu.

La final, instituțiile de control au lăsat și unele recomandări sau măsuri care să fie puse în practică în perioada următoare, acestea urmând a fi soluționate fie în mod direct de către cămin, fie în colaborare cu celelalte structuri din Primăria Alba Iulia”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. X

    miercuri, 12.07.2023 at 07:12

    Controalele se fac inopinat,nu după ce izbucnește scandalul!Când toată lumea se așteaptă să fie controlată,degeaba le mai faci!

  2. vaile

    miercuri, 12.07.2023 at 10:25

    Bai esti nebun 7 institutii controleaza, si fiecare cu treaba lor, is curios cum a facut fata administratorul sa le prezinte acte, plus ca fiecare institutie a trebuit sa scrie ceva

  3. pilu

    miercuri, 12.07.2023 at 11:53

    Ce ne aburiţi cu azilul din Cetate. Care au fost rezultatele la cele private ? Sau prima dată s-a luat acest azil pentru a da răgaz ălorlalţi să-şi remedieze ce n-au făcut până acum. Cum de la 88 de bătrâni sunt 45 de angajaţi şi la privat la 20 de bătrâni sunt 4-5, cu asistentă cu tot. Unde este hiba ?

  4. Nelu

    sâmbătă, 15.07.2023 at 05:50

    Da,astea sunt controale anunțate!Normal ar fii să meargă în fiecare lună, să-și miște fundurile din birouri!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax