Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Controale la dosarele de handicap. Premierul Ciolacu: „Am ajuns la peste 800.000 de persoane cu handicap”

Publicat

Controale la dosarele de handicap. Instituțiile statului vor demara controale pentru verificarea certificatelor persoanelor cu dizabilități. Premierul Marcel Ciolacu a declarat, luni, că România a ajuns la peste 800.000 de persoane cu handicap şi este pe primul loc în Europa la acest capitol.

Premierul a fost întrebat dacă s-a discutat problema persoanelor cu handicap în şedinţa coaliţiei şi dacă se fac controale în acest moment la dosarele persoanelor cu handicap.

„A fost un control făcut în urma unor sesizări şi au fost foarte multe dosare găsite.

Avem o singură problemă, am ajuns la peste 800.000 de persoane cu handicap. Suntem pe primul loc în Europa. Nu cred acest lucru.

Este total incorect, ca şi cu cei cu concediile medicale, este total incorect ca cetăţenii bolnavi să suporte toate aceste discuţii în spaţiul public cum şi persoanele mai puţin norocoase decât noi, cu handicap, să suporte în spaţiul public aceste lucruri”, a spus Ciolacu la sediul central al PSD, citat de Agerpres.

Camera Deputaţilor a adoptat pe 24 octombrie un proiect de lege care reglementează obligaţia Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap de a stabili termen permanent de valabilitate pentru certificatul eliberat persoanelor cu handicap a căror afecţiune a generat deficienţe funcţionale şi/sau structural-anatomice într-un stadiu ireversibil şi care nu pot urma programe de recuperare, fără a fi necesară prezentarea acestora la reevaluări periodice.

Autorităţile publice responsabile cu elaborarea criteriilor de evaluare şi încadrare în grad de handicap au obligaţia stabilirii afecţiunilor medicale care întrunesc caracter ireversibil.

Nerespectarea dispoziţiilor prevăzute în proiect se sancţionează cu amendă de la 30.000 lei la 100.000 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 06.11.2023 at 16:23

    Mare greşeală, dacă apar şi câţiva din Parlament ? Nici o problemă, se dă Ordonanţă de urgenţă nominal.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax