Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Controale la firme de IT din toată țara. Consiliul Concurenței analizează posibile trucări ale unor licitaţii publice

Publicat

Controale la firme de IT: Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile a 14 companii active pe piaţa comercializării echipamentelor de tehnologia informaţiei şi comunicaţii din România. 

Instituția analizează posibile trucări ale unor licitaţii publice ce au ca obiect comercializarea de echipamente specifice furnizate de Cisco Systems Romania SRL.

Potrivit unui comunicat de presă al autorităţii de concurenţă, transmis joi Agerpres, sunt indicii că licitaţiile publice care vizează comercializarea echipamentelor furnizate de către Cisco ar fi împărţite între ofertanţi cu sprijinul furnizorului, direct sau prin intermediul distribuitorilor autorizaţi, astfel încât să câştige firmele favorizate.

„Posibila practică anticoncurenţială ar fi început cel puţin din anul 2019”, precizează instituţia.

Controale ala firme de IT: LISTA

Companiile la care s-au desfăşurat inspecţii inopinate sunt:

Cisco Systems Romania SRL, Arctic Stream SA, Datanet Systems SRL, Dataware Consulting SRL, Dendrio Solutions SRL, ETA2U SRL, Evotech-IT SRL, Logic Computer SRL, Metaminds SA, Trencadis Corp SRL, Alef Distribution RO SA, Ingram Micro Distribution SRL, Logicom Information Technology Distribution SRL şi Prime Telecom SRL.

„Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate.

Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor.

(…) o parte dintre indiciile care au stat la baza declanşării investigaţiei au fost aduse în atenţia autorităţii de concurenţă de către autorităţi contractante, dar şi prin intermediul platformei avertizorilor de concurenţă.

De asemenea, indicii au rezultat şi din analiza derulată de Consiliul Concurenţei asupra procedurilor de achiziţie publică organizate pe piaţa vizată de investigaţie”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii Consiliului Concurenţei subliniază că în cazul în care se va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

Totuşi, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate