Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Controale la fructele și legumele din piețe. Ce verifică inspectorii

Publicat

Controale la fructele și legumele din piețe. Autoritățile vor intensifica aceste controale pentru a verifica utilizarea pesticide periculoase pe tarabe.

Astfel, autoritățile vor să facă mai multe teste la legumele și fructele românești de sezon, asta după ce s-au găsit mai multe probleme ca anul trecut.

La ce trebuie să fim atenți când cumpărăm fructe și legume. Cele mai importante elemente de care trebuie să ținem cont

Se vor preleva cu 42% mai multe teste în această perioadă, în special la: tomate, castraveți, ardei, cireșe, căpșuni, caise, pepeni și zmeură. În total, se vor preleva 615 probe, transmite Antena 3.

Inspectorii verifică indicarea corectă a localității de producție, a datei recoltării pentru toate produsele autohtone și a prospețimii acestora.

Nu scapă nici produsele din import. De asemenea, se verifică aceleași lucruri pentru fructele și legumele aduse din alte țări, cu mențiunea că se verifică în plus și țara de origine și respectarea categoriei de calitate.

Controale la fructele și legumele din piețe: La ce să fim atenți când cumpărăm

Reprezentații ANPC transmit o serie de recomandări pentru cei care vor să cumpere legume si fructe. Cele mai importante recomandări sunt legate de locul din care se cumpără produsele și modul în care arată acestea.

”Revenim cu recomandările noastre, cu privire la diverse elemente extrem de importante, menite să vă ajute să cumpărați legumele și fructele pe care vi le doriți, cu atât mai mult, cu cât apropierea sezonului cald va duce la o abundență a unor astfel de produse, atât de necesare unei hrane sănătoase.

De la etichetare și până la observarea directă, atenția dumneavoastră vă poate ajuta să faceți cele mai bune alegeri și să achiziționați vegetalele cele mai proaspete și rentabile”, a precizat Sebastian Hotca, președintele ANPC.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax