Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Controale la stații de carburanți, inclusiv GPL, din Alba. O firmă cu activitate închisă, alta suspendată. Ce amenzi au fost date

Publicat

Reprezentanții Instituției Prefectului Alba au prezentat rezultatele controalelor efectuate până în 3 octombrie de comisiile mixte la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolifer lichefiat (GPL).

Activitatea unui operator a fost închisă prin măsură dispusă de Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat, iar în alt caz a fost stabilită suspendarea activității de către Vamă.

Amenzile sunt tot de 224.800 lei, în total, la fel cu situația prezentată cel mai recent în septembrie, dar numărul avertismentelor s-a dublat.

Până în 3 octombrie, au fost derulate 584 de controale la operatori economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL și mijloace de transport, potrivit raportului prezentat de Instituția Prefectului Alba.

Au fost constatate 719 deficiențe și disfuncționalități și au fost aplicate 466 sancțiuni contravenționale, dintre care 84 amenzi în valoare de aproximativ 224.800 lei și 382 avertismente.

Sancțiunile contravenționale au fost aplicate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență ” Unirea” a județului Alba, Inspectoratul de Poliţie Judeţean AlbaInspectoratul Teritorial de Muncă Alba, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Alba, Comisariatului Judeţean Alba al Gărzii Naţionale de Mediu Alba, Direcția Regională Antifraudă Fiscală 7 Sibiu,  Biroul Vamal de Interior Alba.

”A fost dispusă suspendarea activității unui operator economic care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL, de către Biroul Vamal de Interior Alba și închiderea activității unui operator economic până la remedierea unor deficiențe tehnice constatate, măsură dispusă de către Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat Sibiu”, mai precizează sursa citată.

Controalele sunt derulate din 31 august, de comisii alcătuite din reprezentanți ai Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat Sibiu, Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Alba, Comisariatului Judeţean Alba al Gărzii Naţionale de Mediu Alba, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Unirea” al județului Alba, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, Direcției Regionale Antifraudă Fiscală 7 Sibiu, Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, Biroului Vamal de Interior Alba, Agenției Teritoriale Autoritatea Rutieră Română Alba și Agenției pentru Protecția Mediului Alba.

Acțiuni de control la agenți economici de pe raza județului Alba, care depozitează, transportă, distribuie sau comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora s-au efectuat în permanență de către instituțiile statului conform competențelor pe care le au, mai precizează reprezentanții prefecturii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 04.10.2023 at 15:51

    Da până acum ce aţi făcut măi trântorilor ? Aţi stat pe salarii mari şi o căruţă de sporuri şi aţi făcut procese de control din birou. Meseriaşii PSD, habarniştii ţării.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax