Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Controale la stații de carburanți, inclusiv GPL, în Alba. Amenzile date de comisiile mixte. Câte nereguli au fost constatate

Publicat

Instituția Prefectului Alba a comunicat, joi, rezultatele controalelor derulate la operatori economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL și mijloace de transport, măsuri dispuse la nivel național, după tragedia de la Crevedia.

Au fost date amenzi de peste 44 mii lei și aplicate zeci de avertismente, însă nicio stație nu a fost închisă pentru nereguli.

Prin Ordinul Prefectului județului Alba, Nicolae Albu, nr.261/31.08.2023, s-au constituit comisii mixte pentru efectuarea de controale la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolifer lichefiat (GPL).

Comisiile sunt alcătuite din reprezentanți ai Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat Sibiu, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Alba, Comisariatului Judeţean Alba al Gărzii Naţionale de Mediu Alba, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ” Unirea” a județului Alba, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, Direcția Regională Antifraudă Fiscală 7 Sibiu, Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba, Biroul Vamal de Interior Alba, Agenția Teritorială Autoritatea Rutieră Română Alba și Agenția pentru Protecția Mediului Alba.

Începând 31 august 2023, acestea au efectuat 152 de controale la operatori economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL și mijloace de transport.

Din datele centralizate până în 7 septembrie, au fost:

  • 187 deficiențe și disfuncționalități constatate
  • 118 sancțiuni contravenționale aplicate, dintre care 23 amenzi în valoare de aproximativ 44.800 lei și 95 avertismente.

Sancțiunile contravenționale au fost aplicate de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență ” Unirea” a județului Alba, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier Alba și Comisariatului Judeţean Alba al Gărzii Naţionale de Mediu Alba.

Acțiuni de control la agenți economici de pe raza județului Alba, care depozitează, transportă, distribuie sau comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora s-au efectuat în permanență de către instituțiile statului conform competențelor pe care le au, precizează Instituția Prefectului Alba.

Potrivit sursei citate, în urma verificărilor realizate de către comisiile mixte, până în acest moment nu a fost dispusă suspendarea activității niciunui operator economic sau instituție care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv GPL.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax