Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Controale la sute de farmacii care eliberează medicamente ce conțin oxicodonă și fentanyl. Precizări de la Ministerul Sănătății

Publicat

Ministerul Sănătății a anunțat că au fost identificate peste 500 de farmacii care eliberează medicamente ce conțin oxicodonă și fentanyl și că în această perioadă sunt derulate controale la aceste unități.

Verificările derulate de inspectorii de la Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDMR) au început încă din 18 septembrie.

”Colaborarea cu instituțiile abilitate în desfășurarea anchetei referitoare la suspiciunea săvârșirii infracțiunilor de trafic sau consum ilicit de stupefiante este o prioritate a Ministerului Sănătății și a instituțiilor subordonate”, arată ministerul.

Inspectorii ANMDMR fac controale privind respectarea legalității eliberării medicamentelor care conțin oxicodonă și fentanyl. Aceștia au identificat, astfel, peste 500 de unități farmaceutice (farmacii) care efectuează operațiuni cu aceste medicamente. Acestea vor fi toate inspectate în următoarea perioadă, potrivit sursei citate.

Verificări și privind returnarea și distrugerea medicamentelor stupefiante și psihotrope

”Verificările vor viza, de asemenea, supravegherea și controlul îndeplinirii procedurilor legale privind returnarea și distrugerea medicamentelor stupefiante și psihotrope care nu mai corespund din punct de vedere calitativ, cu termen de valabilitate expirat sau care provin de la pacienți ce nu le mai utilizează”, precizează ministerul.

De asemenea, Ministerul Sănătății, în baza planului anual de inspecții, a demarat acțiuni de inspecție, anterior anchetei în cauză și care vor continua în perioada următoare. Tematica acestor inspecții va fi extinsă, în vederea asigurarii că toate etapele procesului de distrugere prevăzute de lege sunt respectate.

În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății, în colaborare cu ANMDMR și cu alte instituții implicate în acest domeniu, va iniția un proiect de modificare a actelor normative în vigoare, în vederea reglementărilor mult mai stricte privind activitățile cu medicamente psihotrope și stupefiante.

foto: arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 25.09.2023 at 20:11

    Mă da proşti sunt oamenii lui Rafila, acuma fac ce trebuiau să facă tot timpul ? Daţi-l afară pe hăbăucul ăsta, că numai nenorociri aduce şi a adus.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax