Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Controale masive la toate azilele de bătrâni din Alba, după ororile de la Ilfov. Ce instituții participă și ce caută

Publicat

Peste 5.000 de centre sociale din toată ţara vor fi controlate, începând de luni, 10 iulie 2023. Și autoritățile din Alba se pregătesc de controale. Este o acțiune a mai multor instituții, coordonată de Prefectură. 

Apar primele măsuri după ororile descoperite la căminele din Ilfov. Premierul a cerut controale în toate centrele sociale din ţară. Acesta a cerut ca toate controalele să se desfășoare în doar o săptămână.

La nivelul județul Alba, la controale participă reprezentanții AJPIS, IPJ, ISU, DSP, DSV, Protecția Consumatorului și ITM.

Vor fi controlate 93 de asemenea centre din județ, inclusiv azile de bătrâni și centre pentru copii, în baza unui ordin emis de prefect, luni dimineața.

”Este foarte bine, să controleze, dar să și găsească ce e de găsut, pentru că este dezastru. Din ceea ce auzim, din sistem, sunt și la noi în județ situații de bătrâni maltratați, prost îngrijiți și chinuiți, iar asta nu se poate face fără știința autorităților. De aia spun că sunt curios ce vor găsi. Bătrânii sunt închiși acolo și familiile nu mai vor să știe ce se întâmplă cu ei. Noi spre exemplu suntem foarte transparenți cu familiile” a spus pentru Alba24, reprezentantul unui azil privat.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat măsuri dure după ororile descoperite în azilele de bătrâni din Ilfov.

„Nu am nici o milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei. Iar faptul că așa ceva a fost posibil ne arată un singur lucru. Avem de a face cu o problemă de fond, o problemă de sistem.

Un sistem corupt și inert. La fel, să vedem funcționari publici complici. Care în loc să fie de partea acestor oameni, s-au vândut acestor ticăloși”, a spus Marcel Ciolacu.

Situația de la Ilfov a scos la iveală o mare problemă în sistemul de îngrijire a bătrânilor în unele azile private.

Aceștia erau sedați după bunul plac al îngrijitorilor, bătuți cu sălbăticie, torturați și înfometați, totul pentru bani.

Foto: Pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    luni, 10.07.2023 at 11:56

    Acum e târziu, toţi şi-au luat măsuri, aşa că totul e perfect. Alta e problema,se verifică cât personal trebuie pentru un azil, în funcţie de starea bătrânulor de acolo ? Acolo unde am avut socrii la 20 de bâtrâni erau trei îngrijitoare, din care una facea mâncare. Citind într-o lege am constatat câ la stadiul în care erau ei trebuia o îngrijitoare la doi bătrâni. Exclus aşa ceva.Se va face ceva de spoială, ca la PSD, şi lucrurile îşi vor urma acelaşi curs.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax