Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Controale masive la unitățile turistice și taberele din județul Alba. Un restaurant a fost amendat cu 1.000 de lei de inspectorii DSP

Publicat

camera hotelDirecția de Sănătate Publică Alba efectuează în aceste zile acțiuni de control în tabere școlare și în unități de turism pentru a preîntâmpina eventuala apariție a unor factori de risc cu impact pe sănătate. În perioada 22 iunie – 5 iulie, au fost date mai multe avertismente și o amendă de 1.000 de lei.

Inspectorii DSP au început controalele la unitățile turistice din județul Alba. Până în prezent au fost controlate 11 restaurante din județ şi fost aplicate patru avertismente și o amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru lipsa probelor alimentare.

Au mai fost controlate trei pensiuni (2 avertismente), patru hoteluri (2 avertismente) și două săli de nunți (un avertisment).

De asemenea, au fost controlate și trei unități unde se organizează tabere școlare. Și aici inspectorii au aplicat 2 avertismente. Potrivit reprezentanților DSP Alba, taberele școlare de la Roica și Arieșeni sunt conforme.

Majoritatea avertismentelor au fost aplicate din cauza lipsei de cursurilor de igienă a angajaților.

Acțiunile de control în alte unități de turism, precum și cele de recontrol în toate obiectivele se vor derula pe toată durata sezonului estival, până în 9 septembrie.

DSP Alba solicită administratorilor unităților de cazare și taberelor școlare să respecte legislația igienico-sanitară în vigoare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax