Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Controale sanitar-veterinare la producătorii și comercianții de carne de porc. Vezi unde se face și cât costă EXAMENUL TRICHINELOSCOPIC

Publicat

porc

În perioada ce precede sărbătorile de iarnă, inspectorii sanitari veterinari intensifică acțiunile de verificare și control la producătorii, comercianții și transportatorii de carne de porc din județ. De asemenea, toți cei care doresc să facă analize ale cărnii de porc au la dispoziție trei laboratoare în Alba Iulia, iar prețul unui examen trichineloscopic este 11,16 lei.

Cele trei laboratoare de analize pentru carne de porc din Alba Iulia sunt situate în Piața Agroalimentară din Centru, pe stada Vasile Goldiș și pe Calea Moților și funcționează de luni până vineri între orele 8.00 și 16.00 și sâmbăta de la 8.00 la 13.00.

Măsuri suplimentare de supraveghere sanitar-veterinară și pentru siguranța alimentelor, premergătoare sărbătorilor de iarnă

În baza unui program de lucru bine stabilit de către Directorul executiv al DSVSA Alba Dr. Mircea Miclea, echipe mixte constituite din inspectori de specialitate vor intensifica acțiunile de supraveghere și control, în toate unitățile care produc, depozitează, valorifică și transportă carnea de porc destinată consumului uman precum și alte produse de origine animală.

Controalele se vor intensifica în perioada 15-23 decembrie, la toți producătorii, comercianții și transportatorii de carne de porc din județ. Până în prezent nu a fost identificată marfă neconformă, nicio probă de carne nu a avut rezultat „pozitiv” la examenul trichineloscopic și nu a fost aplicată nicio amendă.

Comercializarea și consumul unor mari cantități de produse origine animală în perioada sărbătorilor de iarnă determină intensificarea acțiunilor de supraveghere și control, în vederea respectării condițiilor sanitare veterinare din târgurile de animale, piețele agroalimentare, unitățile de comercializare a produselor alimentare de origine animală (carmangerii, măcelarii, magazine alimentare, supermartketuri etc.) precum și din unitățile de alimentație publică, de tipul restaurantelor, cantinelor etc.

Controalele oficiale vor urmări, în principal, aspecte legate de :

– Condițiile sanitar veterinare de funcționare a unităților care comercializează produse de origine animală (condițiile de depozitare; proveniența alimentelor de origine animală, modul în care sunt manipulate și expuse la vânzare în așa fel încât să se evite contaminarea produselor).

– Interzicerea tăierii animalelor în scopul comercializării cărnii sau a produselor rezultate pentru consum public, în alte locuri sau spații decât cele autorizate sanitar veterinar;

Examenul trichineloscopic al cărnii de porc

Totodată o atenție deosebită se acordă în această perioadă asupra modului în care se efectuează examenul trichineloscopic al cărnii rezultate din sacrificări pentru consum propriu, din gospodăriile populației, fapt pentru care DSVSA Alba a dispus urmatoarele măsuri:

Instruirea în cadrul LSVSA județean a personalului sanitar veterinar de pe raza județului Alba care efectuează examen pentru identificarea Trichinella spp. conform prevederilor legislației în vigoare;

Suplimentarea personalului sanitar veterinar din cadrul Circumscripțiilor Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor teritoriale cu personal de specialitate din cadrul DSVSA Alba în vederea asigurării efectuării în bune condiții a examenului trichineloscopic;

Asigurarea unui program de permanență, începând cu data de 1 decembrie 2013 la sediul LSVSA Alba (confirmării probelor pozitive ) din cadrul DSVSA Alba, a CSVSA din cadrul DSVSA Alba (orașele Alba Iulia, Câmpeni, Teiuș, Aiud, Sebeș, Cugir, Ocna Mures, Blaj).

Amenajarea în piața agroalimentară din orașul Zlatna a unui punct pentru efectuarea examenelor trichineloscopice cu dotările corespunzătoare deservit de un medic veterinar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax