Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Controale și amenzi la magazine din Alba care vindeau produse alimentare expirate. O firmă vindea fără acte măști de protecție

Publicat

Polițiștii specializați în combaterea criminalității economico-financiare au verificat 37 de agenți economici și au aplicat amenzi în valoare de 30.000 de lei, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

Au fost confiscate produse alimentare cu termenul de valabilitate expirat și alte produse comercializate ilegal. Controalele vor continua.

La data de 30 aprilie 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat controale la agenții economici din județ, pentru verificarea modului în care sunt respectate normele legale privind comerțul și cele impuse de starea de urgență.

Astfel, au fost verificați 37 de agenți economici și au fost constatate 25 de abateri de natură contravențională, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 30.000 de lei, din care 23 la Legea 12 din 1990 privind comerțul.

În urma controalelor, au fost identificate și confiscate băuturi și produse alimentare a căror termen de valabilitate era expirat, în valoare de 2.254 de lei și a fost indisponibilizată suma de 206 lei provenită din activități comerciale ilicite.

Totodată, de la un agent economic au fost confiscate 90 de măști de protecție, care erau scoase la vânzare și pentru care nu a putut prezenta documente legale de proveniență.

Sursă: IPJ Alba

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax