Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Control în zona pieţelor săptămânale din Aiud şi Blaj. Persoane cercetate pentru braconaj, furt şi conducere fără permis. Un şofer a ajuns la secţie în cătuşe

Publicat

Poliţiştii din Blaj și Aiud au organizat, joi, o acţiune de control cu ocazia pieţei săptămânale, pentru prevenirea furturilor, combaterea comerţului ilicit şi a braconajului piscicol, precum şi pentru fluidizarea traficului rutier. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare totală de 20.000 de lei şi au descoperit o infracţiune de braconaj, alta de furt calificat şi una de conducere cu permisul anulat.

La Blaj, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, dintre care 6 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, 5 la Legea nr. 61/1991 şi 2 la Legea 97/2005. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 850 lei. La Aiud, poliţiştii au formulat 9 sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 la regimul circulaţiei rutiere şi două la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 1.190 lei. Totodată, a fost retras un certificat de înmatriculare.

Cu ocazia acţiunii e la Blaj, lucrători din cadrul Biroului de Ordine Publică l-au surprins în flagrant pe Dan P. (56 de ani) din municipiu, în timp ce bracona în albia râului Târnava Mare, în spatele staţiei de epurare, prin metoda greblare. De la acesta s-a ridicat în vederea confiscării o undiţă telescopică şi o lansetă argintie. Faţă de Dan P. se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „pescuitul cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepãtoare sau agãţãtoare, prin greblare sau harponare”.

În cadrul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii de ordine publică au oprit pentru control, pe bulevardul Republicii din municipiu, un autoturism condus de Viorel S. (40 de ani), din Blaj. În urma verificării documentelor conducătorului auto, s-a stabilit că Viorel S. nu poseda permis de conducere, acesta fiindu-i anulat în anul 2010, pentru săvârşirea infracţiunii de „refuz, sustragere de la recoltarea de probe biologice de sânge”. Întrucât conducătorul auto emana vapori de alcool, acestuia i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest şi recoltării de probe biologice de sânge, dar acesta a refuzat ambele testări. De asemenea, întrucât din momentul opririi conducătorul auto a avut un comportament agresiv, astfel că a fost încătuşat şi condus la sediul poliţiei. Faţă de Viorel S. se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de “conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având permisul de conducere anulat” şi “refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, in vederea stabilirii alcoolemiei”.

Tot în cursul zilei de joi, poliţiştii i-au prins pe A.V. (22 de ani) din Aiud şi S.A. (27 de ani) din comuna Valea Viilor, judeţul Sibiu, care au sustras din incinta clădirii dezafectate a fostului internat aparţinând unui colegiu tehnic din municipiul Aiud 30 de metri de ţeavă zincată. Ţeava sustrasă a fost predată reprezentanţilor colegiului respectiv, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.

Față de cei doi suspecţi sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax