Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Control de securitate simplificat la aeroportul din Cluj, pentru bagajul de mână: pasagerii nu mai scot lichidele și electronicele

Publicat

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj este primul din România și printre primele din Europa, unde, începând de joi, 14 iulie, pasagerii nu mai trebuie să scoată lichidele și aparatele electronice din bagajul de mână pentru controlul de securitate.

Directorul Aeroportului ”Avram Iancu”, David Ciceo, a declarat joi că această realizare a fost posibilă în urma cooperării dintre aeroportul clujean, Brigada Antitero a SRI, care asigură controlul de securitate, și Autoritatea Aeronautică Română.

”Această facilitate extraordinară pentru pasageri vine ca urmare a achiziționării echipamentelor de scanare standard C3 cu o capacitate avansată și rapidă de procesare a bagajelor, determinând reducerea timpului de așteptare pentru pasageri la efectuarea conrolului de securitate.

De joi, pasagerii pot să își ducă apă și suc și să nu el mai cumpere din aeroport, unde sunt foarte scumpe. Nu este limită de cantitate.

Totodată, au fost achiziționate și echipamente de scanare a bagajelor de cală de tip CTX, cu un nivel superior de detectare a explozibililor”, a spus Ciceo, potrivit cluj24.ro.

Acesta a precizat că cele două tipuri de echipamente de securitate au fost achiziționate cu finanțare nerambursabilă prin Programul Operaționale Infrastructură Mare în valoare de 42,4 milioane de lei, din care 28,2 milioane de fonduri europene iar restul de la bugetul de stat.

Aeroportul din Cluj – Exemplu de bune practici

”Vom fi un exemplu de bune practici privind controlul de securitate. Cerințele de securitate pe un aeroport sunt priotare”, a mai spus directorul aeroportului clujean.

De asemenea, aeroportul clujean a achiziționat echipamente de ultimă generație pentru situații de urgență, cu fonduri nerambursabile, fiind vorba de 2 autospeciale PSI, una de intervenție rapidă, 100 de tărgi pat, 10 costume aluminizate și 4 defibrilatoare.

Valoarea contractului este de 7,7 milioane de lei.

sursa foto: Facebook Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj Napoca

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax