Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Control la o firmă din Daia Română. Polițiștii au descoperit peste 300 de produse care conțin fosfură de aluminiu

Publicat

În urma unui control la o firmă specializată în comercializarea de produse fito-sanitare, din comuna Daia Română, polițiștii au identificat un produs care conține fosfură de aluminiu, pentru deținerea căruia societatea nu era autorizată.

De asemenea, polițiștii au constatat că reprezentanții societăți dețineau produse de protecție a plantelor expirate și depozitate în condiții necorespunzătoare. A fost întocmit dosar penal.

Potrivit IPJ Alba, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au continuat seria verificărilor la societățile comerciale care desfășoară activități în domeniul fito – sanitar.

Astfel, în urma unui control efectuat la o societate comercială din comuna Daia Română, au fost identificate 334 de tablete (cu o greutate totală de 1 kilogram) ale unui produs care conține fosfură de aluminiu, încadrat în categoria produselor de protecție a plantelor foarte toxice(T+) și pentru care societatea comercială nu era autorizată să-l dețină.

De asemenea, cu ocazia controlului, polițiștii au identificat și alte produse de protecție a plantelor, cu termenul de valabilitate expirat și care erau depozitate în condiții necorespunzătoare.

Polițiștii au ridicat și indisponibilizat cantitatea de 9,8 litri și 1.935 de grame de produse fitosanitare și au întocmit dosar penal în cadrul căruia sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de produse sau substanțe toxice, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și a produselor de protecție a plantelor, numai ambalate și în locuri protejate și neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activității de colectare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 359, alin. 1, Cod Penal, art. 98 alin. 3, lit. a și alin.5, lit. b, din O.U.G. 195/2005 privind protecția mediului, art. 63, alin. 1, lit. b, Legea nr. 211/2011 privind regimul deșeurilor.

IPJ Alba informează:

Utilizarea și aplicarea produselor care conțin fosfură de aluminiu, fără respectarea normelor tehnice este deosebit de periculoasă deoarece degajă, în contact cu aerul, gaze toxice cu efect letal pentru oameni și animale, acestea fiind și extrem de inflamabile.

Pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și prevenirea situațiilor de risc, polițiștii au intensificat acțiunile de verificare a legalității activităților operatorilor economici care utilizează produse de protecție a plantelor și substanțe utilizate în igiena si sănătatea publică, la dezinsecție, dezinfecție și deratizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax