Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Control la o firmă din Sebeș specializată în dezmembrarea autovehiculelor. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au efectuat luni, 17 iunie, un control la o societate comercială din municipiul Sebeș, specializată în dezmembrarea de autovehicule.

Potrivit IPJ Alba, polițiștii au constatat că reprezentanții societății comerciale ar fi depozitatat mai multe vehicule scoase din uz, netratate, atât pe platforma societății, cât și pe sol, existând scurgeri de produse petroliere.

Au fost identificate 13.200 de kilograme deșeuri nepericuloase și 1.833 de litri de deșeuri periculoase (ulei de motor, lichid de frână, antigel), care erau depozitate în condiții improprii.

Totodată, polițiștii au constatat că societate nu deține o instalație omologată pentru recuperarea freonului din sistemul de climatizare al autovehiculelor scoase din uz.

Întreaga cantitate de deșeuri a fost indisponibilizată.

Cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,poluarea prin evacuarea, în atmosferă sau pe sol, a unor deșeuri ori substanțe periculoase”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.98 alin.(2) lit.a) din Ordonanța de Urgență nr.195/2005 – privind protecția mediului, „neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri” faptă prev. și ped. de art. 98, alin. 5, lit. b, OUG nr. 195/2005 și ,,neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase” faptă prev. și ped. de art. 66, alin. 1 lit. b, din OUG nr. 92/2021  privind regimul deșeurilor.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 18.06.2024 at 13:01

    Dar când au primit autorizaţie de funcţionare le aveau ? Poate pe hârtie.Când o fi fost controlată ultima dată această firmă şi de către cine ? Ca să se poată îndrepta lucrurile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax