Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Controlul rovinietei: Din iunie, sunt funcționale încă două camere video ale CNADNR. Unde sunt amplasate acestea

Publicat

rovinieta-control Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a anunțat că de marți, 9 iunie, au fost puse în funcțiune două puncte de control a rovinietei. Astfel, numărul camerelor video fixe prin intermediul cărora sunt depistați șoferii care circulă cu autoturismele fără rovinietă a crescut la 74. Totodată, controlul se mai face și prin intermediul a 14 puncte mobile. Persoanele care nu achită rovinieta pot primi amenzi de până la 4.500 de lei.

Rovinieta (tariful de utilizare) oferă șoferilor dreptul de a circula, pe o perioadă de timp determinată, pe rețeaua de drumuri naționale ale României. Persoanele care evită această obligație pot fi amendate de către autoritățile statului, astfel că, pentru a depista în trafic șoferii care nu achită rovinieta, CNADNR amplasează constant camere video de supraveghere pe drumurile naționale.

Începând de marți, 9 iunie, au devenit funcționale încă două. Potrivit avocatnet.ro, cele două camere sunt amplasate în localitățile Măneciu (Drumul Național 1A) și Buzoești (Drumul Național 65A). Numărul total al camerelor video fixe a ajuns la 74.

Cele mai multe puncte fixe de control sunt situate pe Drumul Național 1 (Timișul de Sus, Sebeș, Vâlcele, Sercaia, Osorhei, Bărcănești/Românești), Drumul Național 2 (Iacobești, Nicolae Bălcescu, Motca, Mărăcineni), Drumul Național 6 (Sânnicolau Mare, Cosoveni, Mehadia, Drăgănești Vlasca) și Drumul Național 15 (Vaduri, Sângeorgiu de Mureș, Girleni, Călugăreni).

În ceea ce privește camerele de supraveghere poziționate pe autostrăzi, acestea sunt la Petrești (A1), Glina, Fetești (A2), Gilău și Snagov (A3).

Controlul rovinietelor se mai face și cu ajutorul a 14 camere video mobile, care sunt împărțite între cele șapte Direcții Regionale de Drumuri și Poduri din subordinea CNADNR. Punctele mobile sunt amplasate, în general, pe sectoarele de drumuri naționale pe care nu există puncte fixe de control.

Amenzile aplicabile șoferilor care circulă cu autovehicule în lipsa unei roviniete valabile sunt cuprinse între 250 și 4.500 de lei, potrivit Ordonanței Guvernului nr. 15/2002, actul normativ prin care este reglementat tariful de utilizare a rețelei de drumuri naționale.

Mai exact, cele mai mici amenzi se dau șoferilor de autoturisme, între 250 și 500 de lei, la polul opus fiind amenzile pentru șoferii vehiculelor de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată (MTMA) mai mare sau egală cu 12 tone (cu minimum patru axe) – între 3.000 și 4.500 de lei.

sursa: avocatnet.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. nicolae

    miercuri, 10.06.2015 at 18:35

    …dar soferii de ce servicii beneficiaza daca achita aceste taxe si chiar amenzi??? de gropi in asfalt pe aceste drumuri pentru care se pretinde rovinieta, de lipsa balustradelor protectoare a benzilor de circulatie,de sttarea lor deteriorata intr-o tara pretinsa cu civilizatie europeana, DE OCUPAREA PARCARILOR CU TARABE,CAPRE DE LEMN PE CARE SE SCOATE LA VANZARE,CEAPA,MERE,CARTOFI,FRUCTE DE PADURE,CIUPERCI SI LOCURI ACIUITE CU CERSETORI. ACEASTA ESTE REALITATEA. Soferii nu au loc unde sa se retraga in parcarile „MODERNE” din care au fost distruse fantanile si izvoarele,mesele de beton chiar existente candva, Nu mai vorbim de wc.-uri,acestea sunt tufele de arbusti si santurile alaturate.Cat despre PROSTITUATELE care-ti inchide calea sa le iei in masina asa cum a facut acei ins de pe cisterna de pe valea Oltului acu doua zile ce sa mai zicem. CERSETORII SI VANZATORI AMBULANTI de ciuperci,chitchuri,fructe de padure tabarasc pe masina ta te obstructioneaza ca sa nu mai poti pleca daca nu cumperi ceva sau le dai bani.Iata ce ne ofera contra rovinetei CNADR si Politia Rutiera. Actionati si in acest sens nu numai in a va crea fonduri in interesul dv. SPER SA VAD MASURI SI IN ACEST SENS DESI AM MAI SESIZAT ACESTE ASPECTE IN PARCARILE DE LA RUPEA-FISER,,SIGHISOARA -BALAUSERI-TG.MURES SI MULTE ALTELE…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax