Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

CONTROVERSĂ: Mai este Liviu Dragnea președintele Camerei Deputaților? Ce s-a întâmplat astăzi în Parlament

avatar

Publicat

Publicitate
dragnea

Scandalul de miercuri, din Camera Deputaților, creează confuzie cu privire la situația în care se află Liviu Dragnea și Florin Iordache. Mai sunt sau nu aceștia la conducerea Camerei, reprezintă o întrebare la care Opoziția și Puterea dau răspunsuri contradictorii.

Cele trei partide de opoziție, PNL, PMP și USR, susținte și de parlamentarii independenți afiliați formațiunii Pro România, conduse de Victor Ponta, au depus două solicitări la Cameră, legate de suplimentarea ordinii de zi cu cererea de revocare a lui Florin Iordache din funcția de vicepreședinte al instituției, dar și cu una de revocare a lui Liviu Dragnea din cea de președinte.

Potrivit regulamentului, Iordache nu putea conduce o ședință în care i s-a cerut revocarea, iar Liviu Dragnea era absent. În aceste condiții, PNL i-a cerut lui Iordache să îl lase pe liberalul Marilen Pintea să conducă ședința, în calitate de vicepreședinte al Camerei Depuaților.

Iordache nici nu a vrut să audă. Ba mai mult, a reguzat să supună votului suplimentarea ordinii de zi a celor două solicitări și a refuzat să părăsească fizic locul de la conducerea ședinței. Acesta a spus că nu este în nici o incompatibilitate întrucât nu a aprobat suplimentarea ordinii de zi cu solicitarea care îl viza. „În niciun caz nu voi supune votului (…) Oricum nu voi supune votului, puteți să faceți orice vreți”, a spus Iordache.

După peste o oră de scandal, la microfon a venit deputatul PNL Marilen Pirtea care a invocat dreptul de a conduce ședința. În calitatea pe care și-a arogat-o, acesta a supus votului mai multe propuneri, printre care și introducerea pe ordinea de zi a celor două solicitări de revocare a lui Dragnea și Iordache. Tot el a anunțat și rezultatul: 112 de voturi ”pentru”.

”Dar nu conduceți dumneavoastră, domnu coleg! (…) Nu puteți conduce ședința, domnu coleg. (…) Domnu coleg, ce supuneți la vot? Ce anunțați dumneavoastră? Ce ați numărat?”, a protestat Florin Iordache din scaunul de președinte al Camerei Deputaților.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a subliniat că toţi paşii făcuţi miercuri de parlamentarii Opoziţiei sunt conform Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Constituţiei.

Dacă ținem cont de ce spune Opoziția, Liviu Dragnea nu mai este președinte al Camerei Deputaților, iar Florin Iordache a pierdut funcția de vicepreședinte. PSD nu recunoaște însă legalitatea procedurii.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. avatar

    pilu

    miercuri, 05.12.2018 la 22:23

    Dar ce, pana acum a fost ? Nu ! Ca sedintele erau conduse de altii. Cum ar veni este in situatia femeilor din Teleorman, care luau salar dintr-un loc si lucrau pentru PSD. Angajat fictiv !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

EVENIMENT

SINUCIDERE la Cugir. Un bărbat a fost găsit spânzurat de un copac, pe o stradă din oraș

avatar

Publicat

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din Cugir a fost găsit, miercuri noaptea, spânzurat de o creangă a unui pom aflat în fața unui bloc, pe o stradă din oraș. Se pare că bărbatul a fost găsit de un cetățean care locuiește într-un imobil situat pe strada Rozelor din oraș, miercuri, 12 decembrie, în […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Muncii: Agresorii din cazurile de violență domestică vor beneficia de consiliere psihologică gratuită

avatar

Publicat

psiholog sedinta

Agresorii din cazurile de violență domestică pot beneficia de consiliere psihologică, atât în cadrul unor servicii de specialitate publice, cât și private. Măsura poate fi dispusă de către instanţele judecătoreşti competente în sarcina agresorului, în soluţionarea cazurilor de divorţ, în care s-a reţinut culpa unuia dintre soţi cu privire la săvârşirea unor fapte de violenţă […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Cititori fideli și instituții publice premiate de Biblioteca ”Lucian Blaga” din Alba. Concert Paula Seling

avatar

Publicat

Cititori fideli, instituții administrative și culturale din Alba alături de mass-media au fost premiați în Gala Premiilor Bibliotecii ”Lucian Blaga” din Alba, ce a avut loc miercuri seară în incinta Alba Mall. Evenimentul a culminat cu un concert susținut de solista Paula Seling.Gala de miercuri seară a fost deschisă de tânăra actriță, Cătălina Mihăilă a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Modificări la legea dării în plată. Ce se întâmplă cu programul Prima Casă

avatar

Publicat

taxe bani euro

Legea dării în plată a suferit noi modificări, marţi. Senatorii din comisia de buget şi finanţe au decis că ea nu se va aplica celor care au luat credite prin programul Prima Casă. În schimb, au fost aprobate mai multe amendamente care favorizează debitorii, stabilindu-se clar care sunt situaţiile de impreviziune.Pentru a se aplica, modificările […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate