Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

CONTROVERSĂ: Mai este Liviu Dragnea președintele Camerei Deputaților? Ce s-a întâmplat astăzi în Parlament

Publicat

dragnea

Scandalul de miercuri, din Camera Deputaților, creează confuzie cu privire la situația în care se află Liviu Dragnea și Florin Iordache. Mai sunt sau nu aceștia la conducerea Camerei, reprezintă o întrebare la care Opoziția și Puterea dau răspunsuri contradictorii.

Cele trei partide de opoziție, PNL, PMP și USR, susținte și de parlamentarii independenți afiliați formațiunii Pro România, conduse de Victor Ponta, au depus două solicitări la Cameră, legate de suplimentarea ordinii de zi cu cererea de revocare a lui Florin Iordache din funcția de vicepreședinte al instituției, dar și cu una de revocare a lui Liviu Dragnea din cea de președinte.

Potrivit regulamentului, Iordache nu putea conduce o ședință în care i s-a cerut revocarea, iar Liviu Dragnea era absent. În aceste condiții, PNL i-a cerut lui Iordache să îl lase pe liberalul Marilen Pintea să conducă ședința, în calitate de vicepreședinte al Camerei Depuaților.

Iordache nici nu a vrut să audă. Ba mai mult, a reguzat să supună votului suplimentarea ordinii de zi a celor două solicitări și a refuzat să părăsească fizic locul de la conducerea ședinței. Acesta a spus că nu este în nici o incompatibilitate întrucât nu a aprobat suplimentarea ordinii de zi cu solicitarea care îl viza. „În niciun caz nu voi supune votului (…) Oricum nu voi supune votului, puteți să faceți orice vreți”, a spus Iordache.

După peste o oră de scandal, la microfon a venit deputatul PNL Marilen Pirtea care a invocat dreptul de a conduce ședința. În calitatea pe care și-a arogat-o, acesta a supus votului mai multe propuneri, printre care și introducerea pe ordinea de zi a celor două solicitări de revocare a lui Dragnea și Iordache. Tot el a anunțat și rezultatul: 112 de voturi ”pentru”.

”Dar nu conduceți dumneavoastră, domnu coleg! (…) Nu puteți conduce ședința, domnu coleg. (…) Domnu coleg, ce supuneți la vot? Ce anunțați dumneavoastră? Ce ați numărat?”, a protestat Florin Iordache din scaunul de președinte al Camerei Deputaților.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a subliniat că toţi paşii făcuţi miercuri de parlamentarii Opoziţiei sunt conform Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Constituţiei.

Dacă ținem cont de ce spune Opoziția, Liviu Dragnea nu mai este președinte al Camerei Deputaților, iar Florin Iordache a pierdut funcția de vicepreședinte. PSD nu recunoaște însă legalitatea procedurii.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 05.12.2018 la 22:23

    Dar ce, pana acum a fost ? Nu ! Ca sedintele erau conduse de altii. Cum ar veni este in situatia femeilor din Teleorman, care luau salar dintr-un loc si lucrau pentru PSD. Angajat fictiv !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

ECONOMIE

Bani de la stat pentru alegeri: Dacă va candida, Mircea Hava va putea cheltui 1,5 milioane de lei la europarlamentare

Publicat

colaj europarlamentare

Printr-o ordonanță de urgență, Guvernul României, a decis că banii primiți drept subvenții de către partidele poltitice pot fi folosiți în campaniile electorale. Cum românii sunt așteptați la urne de două ori în 2019, pentru europarlamentare și la sfârșit de an pentru alegerea președintelui, la ”umbra” conflictelor din justiție, OUG-ul a trecut fără a face […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ŞTIREA TA: Obstacole „naturale” pe drumurile din Apuseni. Brazi „plantaţi” în gropile de pe DN 75

Publicat

brazi plantati pe sosea

Aşa cum vara unii participanţi la trafic obişnuiau să pună panseluţe în „craterele” apărute pe carosabil, acum în Apuseni se plantează brazi în gropile din asfalt. Exemplul este în fotografiile surprinse de un cititor Alba24, pe DN75. Sunt gropi semnalizate „natural”, dar şi obstacole cu potenţial pericol pentru şoferii care nu le observă la timp. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: O femeie rănită şi o casă distrusă în INCENDIU, la Vama Seacă. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale

Publicat

casa incendiu

O femeie a fost rănită şi o casă distrusă într-un incendiu petrecut vineri după-amiaza în localitatea Vama Seacă. Au intevenit pompierii din Aiud, în colaborare cu voluntari SVSU Hopârta. Potrivit ISU Alba, pompierii au acţionat cu două autospeciale și o ambulanță SMURD, pentru stingerea incendiului izbucnit la o locuință din localitatea Vama Seacă. Flăcările au […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Barurile din Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Blaj și Câmpeni, controlate de ISU. Amenzi de 19.000 de lei și 32 de avertismente

Publicat

autorizatia-de-securitate-la-incendiu-se-va-putea-obtine-pana-la-30-iunie-2017-a872

Nouă amenzi în valoare de 19.000 de lei și 32 de avertismenete au fost aplicate de ISU Alba în urma unei acțiuni de control a operatori economici din județul Alba. În perioada 09 – 17 februarie, la nivelul județului Alba s-au desfășurat un număr de 8 controale de prevenire la operatori economici care desfășurau activitați […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate