Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

CONTROVERSĂ: Mai este Liviu Dragnea președintele Camerei Deputaților? Ce s-a întâmplat astăzi în Parlament

Publicat


dragnea

Scandalul de miercuri, din Camera Deputaților, creează confuzie cu privire la situația în care se află Liviu Dragnea și Florin Iordache. Mai sunt sau nu aceștia la conducerea Camerei, reprezintă o întrebare la care Opoziția și Puterea dau răspunsuri contradictorii.

Cele trei partide de opoziție, PNL, PMP și USR, susținte și de parlamentarii independenți afiliați formațiunii Pro România, conduse de Victor Ponta, au depus două solicitări la Cameră, legate de suplimentarea ordinii de zi cu cererea de revocare a lui Florin Iordache din funcția de vicepreședinte al instituției, dar și cu una de revocare a lui Liviu Dragnea din cea de președinte.

Potrivit regulamentului, Iordache nu putea conduce o ședință în care i s-a cerut revocarea, iar Liviu Dragnea era absent. În aceste condiții, PNL i-a cerut lui Iordache să îl lase pe liberalul Marilen Pintea să conducă ședința, în calitate de vicepreședinte al Camerei Depuaților.

Iordache nici nu a vrut să audă. Ba mai mult, a reguzat să supună votului suplimentarea ordinii de zi a celor două solicitări și a refuzat să părăsească fizic locul de la conducerea ședinței. Acesta a spus că nu este în nici o incompatibilitate întrucât nu a aprobat suplimentarea ordinii de zi cu solicitarea care îl viza. „În niciun caz nu voi supune votului (…) Oricum nu voi supune votului, puteți să faceți orice vreți”, a spus Iordache.

După peste o oră de scandal, la microfon a venit deputatul PNL Marilen Pirtea care a invocat dreptul de a conduce ședința. În calitatea pe care și-a arogat-o, acesta a supus votului mai multe propuneri, printre care și introducerea pe ordinea de zi a celor două solicitări de revocare a lui Dragnea și Iordache. Tot el a anunțat și rezultatul: 112 de voturi ”pentru”.

”Dar nu conduceți dumneavoastră, domnu coleg! (…) Nu puteți conduce ședința, domnu coleg. (…) Domnu coleg, ce supuneți la vot? Ce anunțați dumneavoastră? Ce ați numărat?”, a protestat Florin Iordache din scaunul de președinte al Camerei Deputaților.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a subliniat că toţi paşii făcuţi miercuri de parlamentarii Opoziţiei sunt conform Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Constituţiei.

Dacă ținem cont de ce spune Opoziția, Liviu Dragnea nu mai este președinte al Camerei Deputaților, iar Florin Iordache a pierdut funcția de vicepreședinte. PSD nu recunoaște însă legalitatea procedurii.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 05.12.2018 la 22:23

    Dar ce, pana acum a fost ? Nu ! Ca sedintele erau conduse de altii. Cum ar veni este in situatia femeilor din Teleorman, care luau salar dintr-un loc si lucrau pentru PSD. Angajat fictiv !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Șarpe de aproape un metru, găsit pe raftul unui magazin Kaufland din țară. Reptila, omorâtă de angajați și compania amendată

Publicat

rosii-sarpe....

Întâmplare ”exotică” la magazinul Kaufland din Sfântu Gheorghe, vineri după-amiază. Un client a găsit la raionul de fructe și legume un șarpe de casă. Până când să ajungă reprezentanții DSP Covansa, alături de un herpetolog pentru a prinde și captura reptila, angajații magazinului l-au omorât.  Mai mult, Kaufland România a fost amendată cu 10.000 de lei, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Peisaj de poveste, în Alba. Iezerul Ighiel, cel mai mare lac de baraj natural pe calcare din România

Publicat

lacul iezer ighel drona 1

La aproximativ 25 de kilometri de Alba Iulia se află cel mai mare lac de baraj natural pe calcare din România. Aflat la capătul unui drum anevoios și înconjurat de munți împăduriți, lacul Iezerul Ighiel oferă turiștilor un peisaj de un pitoresc aparte. Rezervaţia naturală Iezerul Ighiel este o arie protejată din judeţul Alba, aparţinând, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cod Galben de vreme rea în Alba. Ploi torențiale, descărcări electrice și grindină. ZONELE VIZATE

Publicat

furtuna

Meteorologii au emis o atenționare de vreme rea valabilă, sâmbătă, în intervalul orar 14.20 – 15.30, pentru o parte a județului Alba. Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula local 20-25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat conditii de grindină de mici dimensiuni. Zonele vizate din județul Alba: Câmpeni, Bistra, Albac, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale: Sunt mai puternică decât toți acești bărbați care nu fac decât să țipe de pe margine

Publicat

dancila

Viorica Dăncilă a fost votată oficial, candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale și va intra în cursa pentru Cotroceni.  Congresul a fost unul atipic pentru PSD atât prin proporții, cât și prin durată. Dacă de obicei candidatul partidului era desemnat la congrese cu mii de participanți, de data aceasta, delegații au încăput într-una din sălile de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate