Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

CONTROVERSĂ: Mai este Liviu Dragnea președintele Camerei Deputaților? Ce s-a întâmplat astăzi în Parlament

Publicat

dragnea

Scandalul de miercuri, din Camera Deputaților, creează confuzie cu privire la situația în care se află Liviu Dragnea și Florin Iordache. Mai sunt sau nu aceștia la conducerea Camerei, reprezintă o întrebare la care Opoziția și Puterea dau răspunsuri contradictorii.

Cele trei partide de opoziție, PNL, PMP și USR, susținte și de parlamentarii independenți afiliați formațiunii Pro România, conduse de Victor Ponta, au depus două solicitări la Cameră, legate de suplimentarea ordinii de zi cu cererea de revocare a lui Florin Iordache din funcția de vicepreședinte al instituției, dar și cu una de revocare a lui Liviu Dragnea din cea de președinte.

Potrivit regulamentului, Iordache nu putea conduce o ședință în care i s-a cerut revocarea, iar Liviu Dragnea era absent. În aceste condiții, PNL i-a cerut lui Iordache să îl lase pe liberalul Marilen Pintea să conducă ședința, în calitate de vicepreședinte al Camerei Depuaților.

Iordache nici nu a vrut să audă. Ba mai mult, a reguzat să supună votului suplimentarea ordinii de zi a celor două solicitări și a refuzat să părăsească fizic locul de la conducerea ședinței. Acesta a spus că nu este în nici o incompatibilitate întrucât nu a aprobat suplimentarea ordinii de zi cu solicitarea care îl viza. „În niciun caz nu voi supune votului (…) Oricum nu voi supune votului, puteți să faceți orice vreți”, a spus Iordache.

După peste o oră de scandal, la microfon a venit deputatul PNL Marilen Pirtea care a invocat dreptul de a conduce ședința. În calitatea pe care și-a arogat-o, acesta a supus votului mai multe propuneri, printre care și introducerea pe ordinea de zi a celor două solicitări de revocare a lui Dragnea și Iordache. Tot el a anunțat și rezultatul: 112 de voturi ”pentru”.

”Dar nu conduceți dumneavoastră, domnu coleg! (…) Nu puteți conduce ședința, domnu coleg. (…) Domnu coleg, ce supuneți la vot? Ce anunțați dumneavoastră? Ce ați numărat?”, a protestat Florin Iordache din scaunul de președinte al Camerei Deputaților.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a subliniat că toţi paşii făcuţi miercuri de parlamentarii Opoziţiei sunt conform Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Constituţiei.

Dacă ținem cont de ce spune Opoziția, Liviu Dragnea nu mai este președinte al Camerei Deputaților, iar Florin Iordache a pierdut funcția de vicepreședinte. PSD nu recunoaște însă legalitatea procedurii.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 05.12.2018 la 22:23

    Dar ce, pana acum a fost ? Nu ! Ca sedintele erau conduse de altii. Cum ar veni este in situatia femeilor din Teleorman, care luau salar dintr-un loc si lucrau pentru PSD. Angajat fictiv !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Un milion de români sărbătoresc PAȘTELE CATOLIC. Peste 3.000 de credincioși sunt din Alba

Publicat

Peste 3.000 de romano-catolici din județul Alba, și mai bine de un milion ce cetățeni români, sărbătoresc duminică Paştele. În această noapte, aceștia vor participa la celebrarea solemnă a Vigiliei Pascale, care exprimă trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă în Isus Cristos Înviat. VEZI: URĂRI DE PAŞTE 2019 Mesaje și FELICITĂRI de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Tradiţii înainte de FLORII: sâmbăta lui Lazăr- puntea dintre Postul Paștelui și Săptămâna Patimilor. Semnificaţii

Publicat

Sâmbăta lui Lazăr este sărbătorită de creștini-ortodocși cu o zi înainte de Duminica Intrării lui Hristos în Ierusalim (Duminica Floriilor) și reprezintă puntea de legătură între Postul Paștelui și Săptămâna Patimilor. Duminica Floriilor este precedată de Sâmbăta lui Lazăr. În această zi, Iisus Hrisos îşi arată din nou minunile, înviindu-l pe Lazăr, la patru zile […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ŞTIREA TA: Tău din Roşia Montană populat cu peşti exotici, prădat de braconieri

Publicat

tau brazi braconaj

Un cititor Alba24, aflat într-o excursie în zona Roşia Montană – Tăul Brazi, a aflat detalii despre o situaţie mai puţin obişnuită. Spune că un localnic i-a povestit cum peştii exotici cu care a fost populat tăul, pentru agrement, au intrat în vizorul braconierilor, care îi fură pe timp de noapte. Iar tot din spusele […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FLORIILE, cea mai importantă sărbătoare care vestește Paștele. Ce semnificație are la români

Publicat

floriile

Ortodocşii prăznuiesc în 21 aprilie,  Floriile sau Duminica Stâlpărilor, cea mai importantă sărbătoare care vesteşte Paştele, rememorând intrarea lui Iisus în Ierusalim şi sărbătorindu-i, totodată, pe cei cu nume de flori. VEZI: MESAJE de FLORII 2019: Idei de urări pentru cei care poartă nume de flori. Felicitări în zi de sărbătoare Duminica Floriilor sau a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate