Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Contul de economii „Junior Centenar”, aprobat de Parlament. Primă anuală de 600 lei pentru copii, de la stat

Publicat

bani

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, prin vot final, proiectul de lege pentru aprobarea Contului individual de economii “Junior Centenar”, destinat copiilor. Statul oferă primă anuală de 600 de lei dacă în cont sunt cel puţin 1.200 de lei. Iniţiativa a fost însă criticată de Opoziţie.

Proiectul se referă la implementarea programului “gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”, un tip special de cont de investiţii, titularul fiind orice copil care îndeplineşte cumulativ mai multe condiţii.

Titularii de cont beneficiază de o primă de stat în valoare de 600 lei anual până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiţia ca suma depusă în cont, în anul respectiv, să fie de minimum 1.200 lei. Părinţii nu sunt obligaţi să depună suma în acest cont, dar au această opţiune astfel încât copiii să beneficieze de prima de la stat.

La soldul contului se aplică o rată de dobândă al cărei nivel se stabileşte la 3% pe an.

De acest program vor beneficia şi copiii ocrotiţi prin serviciile publice şi private specializate pentru protecţia copilului, depunerea anuală minimă de 1.200 lei fiind efectuată din bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale.

Proiectul a fost aprobat miercuri de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, cu 159 de voturi “pentru”, 19 “împotrivă” şi 80 de abţineri.

Dacă proiectul a fost susţinut de PSD şi ALDE, însă reprezentanţi ai Opoziţiei spun că iniţiativa Guvernului este o “iluzie”.

“Avem 1.800.000 de oameni care lucrează pe salariul minim şi care credeţi dumneavoastră că îşi vor permite să economisească lunar 100 de lei pentru copiii lor. E o iluzie că de fapt îi ajutăm pe cei mai nevoiaşi şi că de fapt facem bine prin acest program. În plus, aceşti bani pot fi accesaţi doar în momentul când copilul împlineşte 18 ani. Deci, e o manieră mascată prin care statul se împrumută de la populaţie”, a declarat liderul deputaţilor USR, Cristina Prună.

Citeşte mai multe detalii pe Romania24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax