Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Copii minori, părăsiţi de mamă. O femeie de 32 de ani din Alba Iulia este căutată de poliţişti şi riscă pedeapsă pentru abandon de familie

Publicat

O femeie de 32 de ani din Alba Iulia este căutată de poliţişti, după ce şi-a abandonat copiii minori, de săptămâna trecută, într-un apartament din oraş, unde se afla doar proprietarul acestuia. Cei doi copii au fost preluaţi de personalul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Marţi, 13 martie, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată telefonic de către reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, cu privire la faptul că, în interiorul unui apartament din Alba Iulia au fost abandonaţi doi minori cu vârste de 6 luni, respectiv 4 ani.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, care i-au identificat pe cei doi minori. Din primele cercetări efectuate, mama acestora, M.M.C., de 32 de ani, din Alba Iulia, a părăsit apartamentul în care locuia temporar împreună cu minorii, vineri 9 martie, lăsându-i împreună cu proprietarul apartamentului. Acesta i-a îngrijit până luni, când a anunţat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, prin intermediul liniei telefonice „Telefonul copilului”.

În prezent, minorii sunt în afara oricărui pericol, specialiştii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba urmând să dispună faţă de aceştia o măsură de protecţie în regim de urgenţă, conform legislaţiei privind protecţia copilului.

În continuare, Poliţia Municipiului Alba Iulia efectuează cercetări în vederea depistării mamei celor doi minori şi tragerii ei la răspundere penală sub aspectul comiterii infracţiunii de „abandon de familie”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 305 alin 1 lit. a Cod Penal, cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax