Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Copii refugiați în Alba, ajutați de studenți originari din Ucraina și Republica Moldova. Au învățat cuvinte în limba română

Publicat

Studenți originari din Ucraina și Republica Moldova, care studiază Teologia la universitatea din Alba Iulia, au desfășurat, luni, o acțiune de sprijinire a copiilor ucraineni cazați la Mănăstirea Dumbrava.

Studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, vorbitori de limbă ucraineană sau rusă, au organizat o serie de activități cu cei 30 de elevi din Ucraina, găzduiți la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” de la Dumbrava, potrivit Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

Voluntarii teologi au mers la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Unirea și i-au ajutat pe copii să deprindă câteva cuvinte de bază din vocabularul limbii române, dar au mediat și dialogul între elevi și cadrele didactice, facilitând astfel schimbul de informații.

După terminarea orelor la școală, tinerii au luat masa la așezământul Mănăstirii Dumbrava, după care au inițiat o serie de activități și jocuri de recreere, care să contribuie la familiarizarea copiilor străini cu limba română.

„Orice viață pierdută în război este o viață omenească, atât de mult prețuită de Dumnezeu. Copiii nevinovați care sunt privați de grija și compasiunea părinților lor sunt ca ai noștri, cu atât mai mult cu cât acum sunt pe pământ românesc. Pe de altă parte, nimeni nu își poate clădi fericirea pe nenorocirea altora. Așadar, cu siguranță acesta nu este decât un episod trecător într-o istorie bogată și plină de evenimente. Suntem încrezători că Dumnezeu lucrează prin noi, prin fiecare în parte, pentru a alina sufletele acestor familii”, a spus Părintele arhidiacon Răzvan Brudiu, cadru didactic la Facultatea de Teologie albaiuliană și coordonatorul activității, pentru Radio Reîntregirea.

Acțiunea desfășurată la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Unirea reprezintă doar prima etapă a proiectului demarat de studenții teologi albaiulieni. În perioada următoare, aceștia vor fi în permanentă legătură cu elevii și cadrele didactice, pentru a facilita adaptarea acestora și a le înlesni acomodarea.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax