Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Copii şi tineri instituţionalizaţi în trei centre DGASPC Alba, informaţi pentru prevenirea consumului de droguri. Proiect CPECA

Publicat

droguriAgenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Alba derulează, în perioada august 2017 – iunie 2018, proiectul local “Eşti informat, eşti împotriva in drogurilor”. Se doreşte prevenirea consumului de droguri în rândul copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi din trei centre aparţinând DGASPC Alba.

Obiectivul specialiştilor CPECA este implementarea unui proiect de informare, educare, conştientizare şi dezvoltare a unor abilităţi personale şi sociale în rândul beneficiarilor din cadrul Centrului de primire în regim de urgenţă „Pinocchio” Alba Iulia, Complexului de Servicii Comunitare Aiud – Casa de tip familial nr. 1 Aiud şi Casa de tip familial nr. 8 Sîncrai (aflate în subordinea DGASPC Alba).

Acţiunile din proiect se adresează copiilor, preadolescenţilor adolescenţilor şi tinerilor instituţionalizaţi din grupele de vârstă 10-13, 14-17 şi mai mare de 18 ani, care prezintă risc de a dezvolta probleme comportamentale, inclusiv iniţierea consumului de droguri (alcool, tutun, NSP), iar cu fiecare grupă de vârstă vizată se vor desfăşura câte o serie de 3 activităţi interactive.

Agenția Națională Antidrog a realizat, în anul 2015, Studiul ESPAD (The European School Survey Project on Alcohol and Other Drugs), prin care se urmărește monitorizarea problematicii comportamentelor de consum în rândul elevilor de 16 ani de la nivel european și național,  studiul fiind inițiat de Consiliul Suedez de Informaţii privind Alcoolul şi alte Droguri și promovat de Observatorul European de Droguri și Toxicomanii (EMCDDA).

Potrivit rezultatelor acestui studiu, consumul de tutun și alcool continuă să înregistreze valori ridicate în rândul adolescenților de 16 ani din România, fiind peste mediile europene, pentru toate perioadele de referinţă: consumul de tutun de-a lungul vieţii – 51,7% față de 45,6% la nivel european, consumul de tutun în ultimele 30 zile – 30,1% față de 21,4% şi consumul de tutun zilnic în ultimele 30 zile – 19,7% față de 12,4%. Totodată, se observă valori mai mari ale consumului de tutun în rândul băieţilor, comparativ cu cele înregistrate în rândul fetelor, însă pentru ambele sexe, adolescenţii din România se situează peste valorile medii europene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax