Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Copiii care mănâncă un mic dejun acasă au o sănătate psihosocială mai bună. Studiu

Publicat

Copiii care mănâncă un mic dejun acasă au o sănătate psihosocială mai bună, arată un nou studiu. Dar contează şi ce mănâncă, întrucât anumite alimente sunt asociate cu apariţia unor probleme de comportament.

Un studiu publicat în jurnalul academic Frontiers in Nutrition arată că micul dejun este important în cazul copiilor şi adolescenţilor.

„Este important ca cei mici să ia micul dejun, dar contează şi ce mănâncă. Săritul peste micul dejun sau cumpărarea unor gustări de la magazin pot duce la probleme de comportament în cazul copiilor şi adolescenţilor. Totodată, carnea procesată nu e o alegere bună, ci mai degrabă cerealele”, spune Jose Francisco Lopez-Gil, de la Universitatea Castillo-La Mancha, Spania.

Concret, studiul a urmărit obiceiurile alimentare a peste 3.700 de copii cu vârste până la 14 ani.

Alimente precum ceaiul, ciocolata, pâinea, cerealele, cafeaua, laptele sunt asociate cu un risc mai mic de a dezvolta probleme de comportament. La polul opus, ouălele, brânza şi şunca „alimentează” problemele psihosociale.

De reţinut totuşi şi că alimentaţia sănătoasă începe acasă şi continuă la şcoală. Prin urmare, sănătatea copiilor este afectată în bine sau în rău de mesele de la şcoală (mese calde, cum este cazul ţărilor nordice, sau o gustare – corn şi lapte/măr).

sursă: Mediafax

foto: pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax