Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Copiii celor care au murit pe front vor putea primi indemnizații, ca și veteranii, invalizii sau văduvele de război

Publicat

Persoanele care și-au pierdut părinții pe front ar putea primi indemnizație și alte beneficii similar veteranilor, invalizilor sau văduvelor de război. Un proiect în acest sens a fost adoptat tacit de Senat și ajunge la vot în Camera Deputaților.

Copiii celor decedați pe front, în prizonierat sau ca urmare a rănilor ori bolilor contractate pe front sau în prizonierat ar urma să beneficieze de indemnizația lunară în valoare de 600 de lei (stabilită de Legea 49/1991) și de indemnizația de gratitudine, neimpozabilă, în valoare de 50% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat aferent anului pentru care se face plata.

Copiii celor care și-au pierdut viața pe front sau în prizonierat vor avea și beneficii stabilite de Legea 44/1994: șase călătorii, dus-întors, gratuite cu trenul în fiecare an, scutirea de la plata a 50% din costurile cu abonamentul telefonic sau de radio și televiziune ori bilete de tratament în stațiunile balneoclimaterice, potrivit avocatnet.ro.

Măsurile ar urma să fie aplicate din 1 septembrie 2022, după includerea în bugetul de stat a sumelor necesare.

Inițiatorii motivează propunerea prin îndeplinirea “datoriei morale pe care statul român și societatea o au față de această categorie de persoane, pentru asigurarea unei egalități de tratament pentru eroii români care au luptat în război în Armata Română în comparație cu tratamentul aplicabil pentru ceilalți eroi naționali, având în vedere că toți deopotrivă au suferit și s-au sacrificat pentru binele comun și luând în considerare suferința enormă pe care pierderea unui părinte o cauzează în viața unui copil”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Gasca

    marți, 03.05.2022 at 06:01

    ACeste persoane ar trebui sa primeasca pensii speciale si nu nemernicii care s-au ascuns de razboi prin birouri si politica, taind frunze la caini! Acum, a inceput peste tot campania electorala si smecherii stiu ca nu se vor vota intre ei !

  2. Eu

    luni, 25.09.2023 at 09:28

    Ar fi perfect!Dar din păcate orfanii nu au avut nici un drept.Dreptatea nu există pentru cei putini rămași în viață!Se așteaptă sa moară toți și după aceea or sa dea legea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax