Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Copiii cu diabet ar putea primi ajutor financiar de la stat, până la vârsta de 14 ani. Proiect în dezbateri, la Parlament

Publicat

diabet Copiii cu diabet ar putea primi ajutor financiar de la stat până la vârsta de 14 ani. Prevederea este inclusă într-un proiect de lege privind drepturile persoanelor cu handicap, în dezbateri la Senat.

În prezent, de stimulent financiar beneficiază copiii până la vârsta de 7 ani, care suferă de diabet. Acum, prin propunerea de completare a Legii 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap conform măsurilor şi principiilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, se extinde perioada, până la împlinirea vârstei de 14 ani.

Iniţiatorii amintesc că că aceşti copii au nevoie şi după vârsta de 7 ani de 4 doze de insulină zilnic, de fiecare masă cântărită şi supraveghere atentă, chiar dacă frecventează cursurile şcolare. “Deposedarea mamelor lor de drepturile oferite de calitatea de însoţitor le limitează posibilitatea de a-i supraveghea, astfel încât copilul bolnav de diabet poate să sufere în orice moment complicaţii”, se arată în document.

Completarea legislaţiei are în vedere articolul 58, la care se adaugă un alineat.

„(21) Copiii cu diabet din grupa de vârstă 0-14 ani care prezintă probleme deosebite de alimentaţie şi administrare a tratamentului şi care se încadrează în gradul de handicap grav în baza recomandării medicale, beneficiază de asistenţă şi îngrijire la domiciliu, în condiţiile prevăzute de lege”.

Prin această iniţiativă, vor avea acces la ajutor de la stat încă aproximativ 2000 de copii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax