Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Copiii de la Centrul „Sf. Nicolae” din Alba Iulia au făcut cadouri de Paște la persoane vârstnice din oraș. Au participat și la un atelier de vopsit şi încondeiat ouă

Publicat

Copiii de la Centrul Educaţional „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia i-au vizitat în aceste zile pe bunicii beneficiari ai Serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice Alba Iulia. Cei 25 de copii de la centrul educaţional, însoţiţi de asistentul social şi îngrijitorul la domiciliu, le-au oferit pachete cu alimente cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti şi le-au urat să aibă parte de sănătate şi Sărbători fericite.

Tot în aceste zile, la centrul educaţional, copiii au participat la un atelier de vopsit şi încondeiat ouă în cadrul căruia au învăţat cum se vopsesc şi se încondeiază ouăle tradiţional. De asemenea, micii artişti au transformat ouăle vopsite în adevărate opere de artă pictând pe ele scene biblice sau motive pascale.

Centrul Educaţional „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia funcţionează în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale” derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Centrul educaţional are ca scop prevenirea abandonului şcolar şi familial pentru 25 de copii din municipiul Alba Iulia, care provin din familii defavorizate, dezorganizate sau monoparentale, precum şi din familii cu venituri reduse şi nivel educaţional scăzut.

Serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu Alba Iulia are în prezent 43 de beneficiari, persoane vârstnice sărace, aflate în stare de dependenţă fizică din cauza unor boli sau deficienţe. Acest serviciu socio-medical funcţionează în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Vârstnicii ocrotiţi în cadrul acestui serviciu primesc la domiciliu hrană şi li se oferă asistenţă socială, servicii menajere şi gospodăreşti, servicii medicale, consiliere, comunicare, însoţire la medicul de familie şi altele în funcţie de nevoile persoanei vârstnice.

Citește și MESAJE de PAŞTE 2015: Cele mai frumoase gânduri pentru prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax