Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Copiii de la Centrul „Sfântul Nicolae” Valea Lungă au învăţat cum să-şi dezvolte curajul, în atelierele de aventură de pe Dealul Mamut

Publicat

Copiii de la Centrul Educaţional „Sfântul Nicolae” Valea Lungă au învăţat săptămâna aceasta cum să îşi dezvolte curajul în cadrul atelierelor de dezvoltare personală şi aventură de pe Dealul Mamut. Cei 25 de beneficiari ai centrului au participat la modulul de dezvoltare a curajului parcurgând două trasee, traseul mov şi traseul tiroliană.

„Primul traseu este recomandat pentru copiii care utilizează echipamentul pentru prima oară. Cei mici pot să-şi încerce abilităţile pe elementele de pe traseul mov deoarece acestea au fost proiectate special pentru ei şi conţin corzi, plase de corzi, balansoare de frânghii, tiroliană şi poduri de buştean concepute în aşa fel încât să corespundă cu înălţimea şi condiţia lor fizică. Ei  sunt în permanenţă supravegheaţi şi ghidaţi de către personal calificat şi specializat”, a precizat Bianca Mărginean, coordonatorul activităţii „Ateliere Educaţionale” în cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Traseul mov este compus din 11 elemente pe o lungime de aproximativ 8 metri şi se încheie cu elementul preferat al copiilor, tiroliana.

La atelierele educaţionale organizate în spaţiul special amenajat pe Dealul Mamut din Alba Iulia copiii din centrele educaţionale din judeţul Alba vor urma 5 module de dezvoltare personală: modul de dezvoltare a curajului; modul de formare a responsabilităţii personale şi sociale; modul de astronomie şi observarea mediului înconjurător; modul de dezvoltare a abilităţilor de comunicare şi gestionarea conflictelor. Atelierele presupun trasee alcătuite dintr-o serie de elemente suspendate pe copaci sau piloane pe care le poţi parcurge folosind echipamentul corespunzător de alpinism prin traversare sau căţărare. Elementele traseelor sunt construite din cabluri, corzi şi grinzi, care corespund standardelor europene.

„Atelierele educaţionale” sunt înfiinţate în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale”, proiect derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia la nivelul regiunilor Centru şi Vest, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Scopul proiectului este prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi menţinerea în sistemul de educaţie a 500 de elevi din regiunile Centru şi Vest. În cadrul proiectului au fost înfiinţate 16 centre educaţionale respectiv în judeţul Alba la Alba Iulia, Baia de Arieş, Aiud, Ocna Mureş, Sebeş, Valea Lungă, Roşia de Secaş, Silivaş, în judeţul Mureş la Luduş, Sângeru de Pădure, Reghin şi în Timiş la Timişoara, Deta, Lugoj, Sânnicolau Mare şi Făget. În fiecare centru educaţional, 25 de copii din familii sărace sau aflaţi în risc de abandon şcolar beneficiază zilnic de o masă caldă şi o gustare rece, sprijin în efectuarea temelor şi meditaţiilor pentru scăderea riscului de eşec şcolar. De asemenea, copiii primesc şi burse sociale, rechizite şi materiale didactice.

Proiectul „Reţea interregională de centre educaţionale” este implementat în parteneriat cu Arhiepiscopia Timişoarei, DGASPC Alba, DGASPC Mureş, DGASPC Timiş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Asociaţia Filantropia Ortodoxă – Filiala Reghin.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax