Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Copiii de la Cugir învață și în vacanță. Ateliere de vară cu teme despre Pământ

Publicat

La Cugir, în sediul Școlii cu clasele I-VIII nr. 3,  procesul de educare a continuat şi pe timp de vară. Peste 100 de copii de gimnaziu și din clasele primare au mers aproape zilnic la școală, unde au desfășurat diferite activități, în cadrul Atelierelor de vară. Timp de  două săptămâni, copiii și-au folosit imaginația cum au știut mai bine, tema dată fiind ”Pământul”. Proiectul continuă până în 15 iulie.

Pe lângă informaţia bogată pe care o primesc despre această temă, copiii au ocazia să-și exerseze și îndemânările, spre exemplu folosind ca metodă de bază jocul didactic în cadrul atelierelor de vară. Elevii au fost antrenaţi să descopere tainele „Planetei albastre”, astfel că se poate spune că timp de 10 zile şcolarii „s-au jucat, învăţând” şi „au învăţat, jucându-se”.

Învăţând să utilizeze Dicţionarul Explicativ al Limbii române, au reuşit prin efort propriu să completeze „dicţionarul de termeni” expus pe toată perioada activităţilor în sala de clasă. Pentru alte teme, ca „ Minuni ale planetei” sau „Minuni ale naturii”, de un real folos le-au fost atât cadrelor didactice cât şi elevilor „ prietenul copiilor – calculatorul”. Iniţiat de Asociaţia Nonguvernamentală Ovidiu Rom, fiind pus în practică prin implicarea voluntară a mai multor cadre didactice, proiectul s-a vrut și o acţiune de formare a unei conduite specifice în domeniul ecologiei, fapt pentru care elevii vor avea ocazia în zilele următoare să participe la mai multe acțiuni de ecologizare a diferitelor zone din orașul Cugir.

Proiectul se va finaliza vineri, 15 iulie, cu un mini-carnaval al planetelor, ocazie cu care cei aproximativ 100 de elevi îşi vor lua rămas bun de la Atelierele de vară, în prezenţa părinţilor şi a altor invitaţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax