Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Copiii de la Grădiniţa Nr. 5 Cugir au cunoscut toamna la ea acasă

Publicat

Educatoarele Grădiniţei cu program normal nr. 5 din Cugir au conceput, împreună cu preşcolarii, proiectul tematic “Toamnă, toamnă harnică, Şi de roade darnică”, derulat pe parcursul a cinci săptămâni, la grupa pregătitoare. Astfel, cadrele didactice au încercat să răspundă întrebărilor ce ţin de mediul înconjurător şi să-i facă pe copii să înţeleagă schimbările din natură şi urmările lor.

Întrebări despre viaţă

“<De ce pleacă rândunelele de la noi? Ce legume, zarzavaturi, fructe se coc? De ce cad frunzele din copaci? De unde vine ploaia?> sunt întrebări pe care ni le pun preşcolarii şi cărora noi, educatoarele le răspundem cu mult drag. Studierea mediului, pe care noi punem un mare accent are ca finalitate nu numai pregătirea pentru viaţa reală, ci şi însuşirea unor noţiuni, educatoarea având rol de ghid în această lume a ştiinţei”, a declarat educatoarea Elisabeta Bîrloncea.

Preşcolarii au descoperit roadele naturii

Educatoarele i-au dus pe copii în grădina unei familii din Cugir, unde cei mici s-au bucurat să vadă roadele naturii: mere, pere, prune, gutui, nuci, struguri, roşii, gogoşari, ardei, fasole, ceapă, ridichi. Pe lângă paleta de culori din livada acestei familii de gospodari, preşcolarii au putut observa şi culorile din parcul nou al oraşului.

„Iar, pentru că de la <Zâna Toamna>, copiii au aflat atât de multe lucruri despre fructele, legumele, florile ei, pregătirea vieţuitoarelor pentru anotimpul următor, pentru că au învăţat destul de multe poezii, cântece despre toamnă, am hotărât împreună să evaluăm aceste cunoştinţe sub forma unei mici serbări, cu scopul de a împărtăşi şi părinţilor din cunoştinţele noastre. Sperăm că le-am făcut o deosebită plăcere cu sceneta <Scandal în oala cu ciorbă>, cu poeziile şi cântecele interpretate cu atâta patos, precum şi cu ciorba de legume ce-am pregătit-o la grădiniţă şi pe care, bineînţeles, am şi consumat-o”, a precizat educatoarea Elisabeta Bîrloncea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax