Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Copiii de la Grădiniţa nr. 12 din Alba Iulia învaţă despre energie

Publicat

Copiii de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12 din Alba Iulia participă, marţi, la o serie de activităţi educative organizate în cadrul Proiectului educaţional “Lecţii despre energie”, desfăşurat în parteneriat cu E.ON România şi Fundaţia „Pentru Societate”.

Preşcolarii vor asista la 8 astfel de lecţii susţinute de voluntarii E.ON şi activităţi practice. Din programul zilei fac parte sceneta ecologică ”Gând pentru o natură curată”, dar şi o paradă a costumelor ecologice, realizate din materiale reciclabile. Evenimentul marchează încheierea programului educaţional ce a avut ca scop promovarea folosirii eficiente şi sigure a energiei electrice şi a gazului natural, precum şi promovarea unui stil de viaţă sănătos, în armonie cu mediul înconjurător.

„Pe parcursul a opt activităţi, voluntarii E.ON şi-au luat angajamentul să prezinte, într-un mod atractiv şi potrivit vârstei preşcolare, informaţii referitoare la sursele de energie, modalităţi de economisire, modalităţi de protejare a mediului. După întâlnirea cu energia, copiii au aprofundat cunoştintele în activităţile de la grupă. Împreună cu educatoarele, preşcolarii au realizat un poster prin care promovează ideea ca omul să trăiască în armonie cu natură. Copiii au primit mape, fişe de lucru, ecusoane, chiar şi becuri ecologice, pentru a înţelege mai uşor şi pentru a experimenta diverse <probleme> legate de energie”, a informat conducerea grădiniţei.

Proiectul desfăşurat în parteneriat cu E.ON reprezintă o continuare a colaborării începută în anul 2009, între Grădiniţa nr. 12, Fundaţia „Pentru Societate” şi E.ON Gaz, în urma căruia spaţiul ambiental al curţii grădiniţei a fost reabilitat cu cele mai moderne echipamente de joacă. În prezent, în cadrul grădiniţei cu program prelungit sunt cuprinşi 350 de copii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax