Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Copiii din clasa pregătitoare și clasele I-IV ar putea primi un tichet de 200 lei pentru acoperirea costurilor programului „Școală după școală”

Publicat

Copii din clasa pregătitoare și I-IV ar putea beneficia de un tichet în valoare de 200 de lei pentru acoperirea costurilor programului „Școală după școală”. Aceasta este o inițiativă legislativă cre își propune să vină în sprijinul familiilor care nu au cu cine să își lase copiii după școală și să prevină abandonul școlar.

PDL va depune o iniţiativă legislativă care prevede acordarea lunar a unui tichet de 200 de lei pentru elevii din clasele pregătitoare şi I-IV care vor să urmeze programul „Şcoală după şcoală”, au anunţat, marţi, deputaţii PDL Raluca Turcan şi Roberta Anastase.

Turcan a precizat, la o conferinţă de presă, că această iniţiativă va oferi o soluţie pentru familiile care nu au cu cine să-şi lase copiii după şcoală și previne abandonul şcolar.

„PDL propune funcţionarea acestui program prin acordarea unui tichet în valoare de 200 de lei, lunar, astfel încât părinţii şi copiii să aibă şansa funcţionării unui program educaţional şi după şcoală”, a spus Turcan, care a adăugat că valoarea acestui tichet ar acoperi integral sau parţial costurile şcolii sau ale organizaţiei nonguvernamentale care se vor ocupa de copii după programul şcolar.

Ea a precizat că acest tichet ar urma să fie acordat, după opţiunea părinţilor, copiilor din clasele pregătitoare şi I-IV din învăţământul de stat şi privat, iar şcolile vor gestiona acordarea acestui tichet numai pentru programul „şcoală după şcoală”.

Roberta Anastase a spus, la rândul său, că este necesară această iniţiativă legislativă pentru că de multe ori copiii au acces limitat la programul „şcoală după şcoală” din raţiuni financiare şi că foarte multe mame au renunţat la serviciu pentru că nu aveau cu cine să-şi lase copiii după şcoală.

Anastase a adăugat că acordarea acestui tichet nu reprezintă un efort financiar substanţial şi că banii se pot lua din bugetul Ministerului Educaţiei.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax