Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Copiii sub 12 ani nu vor mai fi amprentaţi pentru obţinerea paşapoartelor electronice

Publicat

Începând de luni, 12 august 2013, copiii care nu au împlinit încă 12 ani, nu vor mai fi amprentanţi pentru obţinerea paşapoartelor electronice. Până acum amprentarea minorilor era obligatorie începând cu vârsta de şase ani.

Direcţia Generală de Paşapoarte a luat această decizie ca urmare a unei hotărâri luată de Comisia Europeană. Aşadar, minorii care nu au împlinit vârsta de 12 ani vor fi exceptaţi de luni de la obligaţia de furnizare a impresiunilor digitale.

Această decizie a fost luată în contextul în care din 2008, ţara noastră a început să emită paşapoarte electronice şi până la 12 august anul curent copiii erau amprentaţi începând cu vârsta de 6 ani.

Conform Direcţiei Generale de Paşapoarte, valabilitatea paşaportului simplu electronic pentru copiii care nu au împlinit 12 ani va fi de trei ani, iar documentul va costa 244 de lei. În acelaşi timp, minorii care au împlinit deja 12 ani vor avea paşaport valabil cinci ani, la preţul de 270 de lei.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax