Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Copil de 15 ani, autorul amenințărilor cu bombă la Curtea de Apel Alba Iulia și alte instituții din țară. A fost prins de DIICOT

Publicat

Un copil de 15 ani este autorul unor amenințări cu bombă care au pus pe jar autoritățile din România în ultimele săptămâni.

Curtea de Apel Alba Iulia a fost una dintre instituțiile vizate de amenințările false ale copilului. 

Acesta a trimis emailuri către Curțile de Apel din țară, Parchete, dar și alte instituții.

În cele din urmă a fost identificat de DIICOT și SRI, miercuri, 29 august 2023.

Mai exact, acesta pe  adresa de email a Curții de Apel Alba Iulia, dar și la alte instanțe din țară a fost trimis un email în care se anunța că o bombă a fost plasată în clădire.

CITEȘTE ȘI: Amenințare cu bombă, la Curtea de Apel Alba Iulia, dar și la alte instanțe superioare din țară. Mesajul, trimis prin email

”Am pus bombe în toată clădirea Curții de Apel”, ar fi fost textul email-ului.

Email-ul ar fi fost trimis la toate Curțile de Apel din țară, dar și la mai multe parchete. Acesta ar fi venit de la o adresă de email formată din mai multe litere înșiruite fără sens.

După ce amenințarea a fost transmisă la 112, angajații Curții de Apel au fost informați că au avut loc mai multe fapte similare în cursul zilei de 24 august.

Identificat de DIICOT și SRI

Urmare activităţilor investigative derulate de către  Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi structurile subordonate, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, a fost identificată persoana care a conceput şi transmis, pe adresele de poştă electronică ale unor instituţii şi autorităţi publice,  dar şi ale unor persoane juridice din România, mesaje de ameninţare cu privire la amplasarea unor dispozitive explozive.

Făptuitorul este minor în vârstă de 15 ani, cetăţean român.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare în scop terorist prevăzută de art. 32 alin.4 din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax