Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Copilărie fără tutun”, proiect pentru dezvoltarea deprinderilor unui stil de viaţă sănătos. Recomandări pentru copii şi părinţi

Publicat

ziua nationala fara tutun Centrul de Prevenire, Evaluare şi Antidrog (CPECA) Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), implementează, în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Prelungit „Scufiţa Roşie” Alba Iulia, care are în structura de organizare Grădiniţa cu Program Normal nr. 1 Alba Iulia şi Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 Alba Iulia, proiectul local de intervenţie timpurie în mediul preşcolar „Copilărie fără tutun, ediţia a II-a”.

Obiectivul general vizează dezvoltarea deprinderilor unui stil de viaţă sănătos, în cazul copiilor şi realizarea unor activităţi de informare, in cazul adulţilor, cu privire la riscurile la care sunt supuşi fumătorii şi la efectele nocive pe care fumatul pasiv poate să le aibă asupra copiilor.

În acest sens, specialiştii CPEC Alba vor desfăşura, în perioada octombrie 2016 – mai 2017, 15 activităţi specifice, adresate unui număr de  107 copii, cu vârste cuprinse între 5 si 6 ani, şi 107 părinţi sau alte rude ale copiilor.

Activităţile urmăresc, pe de o parte, identificarea de către copiii preşcolari a punctelelor tari şi a punctelor slabe din propriul stil de viaţă, descrierea stilului de viaţă sănătos, enumerarea comportamentelor şi obiceiurilor de viaţă care pot afecta sănătatea, cum ar fi consumul de tutun sau alte substanţe dăunătoare, medicamente, băuturi, formarea unor păreri proprii despre beneficiile adoptării unui stil de viaţă sănătos, iar pe de altă parte, informarea părinţilor cu privire la riscurile la care sunt supuşi fumatorii şi la efectele nocive ale fumatului asupra nefumătorilor, în special a copiilor.

Activităţile derulate în acest proiect se realizează pentru a aduce la îndeplinire prevederile Obiectivului specific 1, din Cap. I. Reducerea cererii de droguri A.1. Prevenire în şcoală  cuprins în Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei Judeţene Antidrog în perioada 2013-2016, respectiv, creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber activ. 1.3. Implementarea de proiecte pilot, la nivel local, de intervenţie timpurie în mediul preşcolar, prin creşterea influenţei factorilor de protecţie şi scăderea influenţei factorilor de risc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax