Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Copilul de 7 ani din balconul Regelui. Ce a simțit principele Nicolae, la venirea Regelui Mihai în România. Exclusiv Radio Alba24

Publicat

Principele Nicolae a vorbit în premieră la Radio Alba24 despre momentul istoric trăit alături de bunicul său, Regele Mihai, pe când avea doar 7 ani.

Mulți români își amintesc încă imaginea Regelui Mihai în fața unui milion de români, adunați în București pentru a-l întâmpina. 

Era 25 aprilie 1992, iar regele se întorcea acasă, după mai multe încercări eșuate din cauza autorităților instalate după Revoluție.

În balcon, alături de el, un copil frumos despre care toată lumea avea să afle că este principele Nicolae, nepotul favorit al regelui.

Atunci, la 7 ani, Nicolae a realizat cine este bunicul său.

”Pot să zic că m-am trezit într-un fel, atunci. Cu toții am avut povești în copilărie despre regi, regine, familie regală, lucruri frumoase… Și eu am avut.

Diferența e că fiecare caracter, personaj, din poveștile respective, erau din familia mea.

Dar n-am făcut legătură până când am stat pe balcon cu bunicul meu. Când atâția oameni au strigat numele lui, au arătat iubirea față de el și el a arătat iubire față de popor și atunci m-am trezit și l-am văzut pe bunicul meu altfel, ca un adevărat rege.

A fost într-un fel trist pentru că am realizat că trebuie să îl împart cu milioane de oameni și n-a mai fost pur și simplu al meu, bunicul meu.

Dar, bineînțeles, a fost un moment istoric. A fost prima dată când l-am văzut pe Regele Mihai, nu bunicul meu, dar chiar regele.

Atunci m-am trezit și am realizat că este Regele Mihai este cel din poveștile pe care le-am auzit. Dar a durat anumiți ani până când am înțeles cu adevărat simbolul vizitei în România… ce a însemnat pentru familie dar și pentru poporul român” a spus principele Nicolae.

Întrebat ce ar face dacă ar fi pus în poziția de a conduce România, acesta a spus că indiferent de poziția pe care o va avea în viitor, gândul său și decizia este pentru popor: ”educație, sănătate și infrastructură”.

”Nu am renunțat la misiunea strămoșilor mei. Sunt prezent în societate și o să fiu în continuare (…) România este casa mea” a spus principele Nicolae.

Momentul evocat la Radio Alba24 este unul istoric.

Regele Mihai, la prima vizită în România

Presa vremii, inclusiv CNN, relata că un milion de oameni s-au strâns într-un lanț viu pe străzile Capitalei, pentru a-l vedea pe suveranul român.

Oamenii scandau „Nu mai vrem 10 Mai fără Regele Mihai!”, „Trăiască Regele!”, cântau „Hristos a Înviat” sau, pur și simplu, plângeau.

Mașina în care se aflau Regele și Regina înainta cu greu prin mulțime. Mulțimea a condus mașina regală să treacă pe sub Arcul de Triumf, pe sub care pot trece doar șefii de stat, comandanți supremi ai Armatei în vreme de război.

Entuziasmul i-a speriat pe conducătorii României post-comuniste.

Regele s-a adresat românilor veniți din toată țara din balconul unei camere de la hotelul Continental de pe Calea Victoriei. Nu i s-a permis să vorbească de la Palatul Regal aflat la 500 de metri distanță.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax