Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Corectare informatizată la Bacalaureat, de anul viitor, cu centre în fiecare județ. Detalii prezentate de ministrul Educației

Publicat

Un proiect pilot prevede că de anul viitor va începe corectarea digitalizată a lucrărilor de Bacalaureat.

Va exista câte un centru de corectare online de către evaluatori în fiecare județ.

Lucrările de bacalaureat vor fi scanate în fața candidaților, candidații vor avea câte un cod atribuit și, de asemenea, fiecare subiect din fiecare probă scrisă va avea alocat un cod în așa fel încât corectura să se poată face informatizat, profesorii-corectori să poată să evalueze online; vor fi centre-pilot în fiecare județ, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit sursei citate, sistemul ar putea să atribuie automat punctajul la grilă unde nu este vreo diferență între aprecierea evaluatorului și aprecierea softului.

Decizia vine după ce anul acesta, atât la Evaluarea Națională cât și la Bacalaureat, au existat diferențe mari de note în urma recorectării lucrărilor contestate.

Vezi și Note mai mari și cu peste 3 puncte după contestații la Bacalaureat în Alba. De la 6,20 la 9,25 la Română. Exemple din județ

Declarațiile ministrului Cîmpeanu:

  • subiectivismul uman, un lucru care poate fi eliminat printr-o procedură, așa cum am propus, de corectare digitalizată a lucrărilor pentru examenele naționale, începând cu evaluare clasa a II-a, a IV-a, a VI-a și clasa a VIII-a de anul viitor și începând cu o evaluare, într-un proces pilot, pentru Bacalaureat, tot de anul viitor. În acest fel se elimină subiectivismul uman, în acest fel putem avea rezultate mult mai concludente, nu doar la nivel de notă globală per disciplină, ci la nivel de notă pe fiecare subiect, în așa fel încât putem pregăti introducerea unui bacalaureat bazat pe evaluarea competențelor și nu a cunoștințelor.
  • pentru Evaluarea Națională, avem 12 situații în care diferențele sunt inadmisibil de mari între prima corectură și a doua corectură, vom cere acest lucru și pentru examenul de Bacalaureat. Pot să vă spun că din cele 52.874 de note schimbate, aproape 6.000, mai exact 5.950 de note au diferențe mai mari de un punct. Avem situații și cu peste trei puncte diferență. Vom analiza situațiile concrete și vă vom aduce la cunoștință aceste analize și măsurile pe care le-am luat. Este vorba de subiectivism la toate disciplinele.
  • corectarea informatizată la Bacalaureat va fi un proiect pilot începând de anul viitor, vom avea un centru de examen în fiecare județ în care lucrările de bacalaureat vor fi scanate în fața candidaților, candidații vor avea câte un cod atribuit și, de asemenea, fiecare subiect din fiecare probă scrisă va avea alocat un cod în așa fel încât corectura să se poată face informatizat, profesorii-corectori să poată să evalueze online, deci vor fi centre-pilot în fiecare județ.
  • evaluatorii vor corecta online, fără să se cunoască între ei, sistemul ar putea să atribuie automat punctajul la grilă unde nu este vreo diferență între aprecierea evaluatorului și aprecierea softului.

sursă: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax