Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Corectarea lucrărilor de bacalaureat se digitalizează. ”Punctajul grila” va elimina subiectivismul profesorilor care corectează

Publicat

De anul viitor, corectarea lucrărilor de la bacalaureat va fi digitalizată și se va introduce punctajul grilă. Vor fi organizate centre de corectare în fiecare judeţ, iar lucrările vor fi scanate în faţa candidaţilor, care vor avea câte un cod atribuit.

Bacalaureatul digital ar putea fi susținut pe calculator, în aceeași zi la toate probele, cu pauze între discipline, a declarat  ministrul Educației, la Digi24.

Citește și Examenul de ADMITERE la liceu ar putea fi introdus din 2022. Elevii admiși vor putea să nu mai susțină Evaluarea Națională

El a adăugat că „sistemul ar putea să atribuie automat punctajul la grilă unde nu este vreo diferență între aprecierea evaluatorului și aprecierea softului.”

Decizia vine după ce anul acesta, atât la Evaluarea Națională cât și la Bacalaureat, au existat diferențe mari de note în urma recorectării lucrărilor contestate.

Spre exemplu, ministrul a anunțat în conferința de presă de astăzi că 53.000 de lucrări de Bac 2021 au primit note mai mari din cauza subiectivismului uman de la toate materiile.

„Corectarea informatizată la bacalaureat va fi un proiect pilot începând de anul viitor.

Vom avea câte un centru de examen în fiecare judeţ în care lucrările vor fi scanate în faţa candidaţilor, candidaţii vor avea un cod atribuit şi, de asemenea, fiecare subiect din fiecare probă scrisă va avea alocat un cod”, a declarat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

„Noi sperăm ca într-un viitor să avem un examen de Bacalaureat care să fie susținut în aceeași zi, cu pauze între discipline în așa fel încât să putem verifica achiziția de competențe de comunicare, digitale, antreprenoriale, de înțelegere a unui text, dar toate să fie date pe calculator în aceeași zi, cu pauze între probe, într-un viitor, nu acum”, a declarat Sorin Cîmpeanu vineri seara la Digi24.

Corectare online din 2022 în fiecare județ

Potrivit edupedu.ro tot vineri, într-o conferință de presă de la Ministerul Educației, Cîmpeanu a declarat că de anul viitor va fi pilotată în câte centru din fiecare județ corectarea online a lucrărilor de la Bacalaureat.

„Vom avea un centru de examen în fiecare județ în care lucrările de bacalaureat vor fi scanate în fața candidaților, candidații vor avea câte un cod atribuit și, de asemenea, fiecare subiect din fiecare probă scrisă va avea alocat un cod în așa fel încât corectura să se poată face informatizat, profesorii-corectori să poată să evalueze online, deci vor fi centre-pilot în fiecare județ”, a declarat Sorin Cîmpeanu la conferința de presă de astăzi.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dany

    sâmbătă, 10.07.2021 at 18:49

    Prostie mai mare nu se poate.Eu fac parte din generația care a susținut examenul de bacalaureat grila în 2003. Cel mai slab din clasa a obținut cea mai mare nota la matematica de exemplu. Anul următor s-a renunțat la idee pentru ca a fost proasta. Acum o reluăm din nou? Asta face parte din programul Educație sănătoasă? Doamne în ce tara de cretini traim.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax