Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Corecturi în strategia fiscal-bugetară a Guvernului Ciucă, pe tema pensiilor. ”Creșterea cu 40%, un risc considerabil”

Publicat

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat că a fost modificată strategia fiscal-bugetară, privind majoararea pensiilor și a aplicat o corectură la textul inițial, după „o eroare de tehnoredactare”.

„Un fragment copiat din vechea strategie. Am eliminat acel fragment și am actualizat documentul final, astfel încât să respecte programul de guvernare. Asta nu înseamnă că pensiile vor crește cu 40%, ci că e vorba de o abordare prudentă”, a adăugat Câciu.

Modificarea vizează o precizare ”scăpată” în textul strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2022-2024, făcută publică sâmbătă noapte de Ministerul Finanțelor, care cataloghează creșterea cu 40% a pensiilor (măsură votată de PSD și amânată de guvernul Cîțu) drept ”un risc considerabil” pentru finanțele publice. Problema a fost sesizată de G4Media.ro și a stârnit nemulțumire în interiorul PSD.

Dacă ar fi aprobată, măsura ar duce la o creștere a datoriei publice până în 2030 la 100% din PIB.

”Modificările aferente legii 127/2019 ar urma să conducă la o creștere nesustenabilă a cheltuielilor cu pensiile și implicit la un nivel ridicat al datoriei publice. Raportul privind sustenabilitatea datoriei publicat în februarie 2021 estimează o traiectorie de creștere rapidă a datoriei, atingând un nivel de peste 100% din PIB în anul 2030”, se arată în Strategia fiscal-bugetară.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate