Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Coreea de Sud, interesată de investiții în județul Alba. Declarațiile ambasadorului Kap-soo Rim la Alba Iulia

Publicat

Județul Alba este pe lista scurtă a județelor din România, pentru viitoare investiții ale oamenilor de afaceri din Coreea de Sud. Un prim pas a fost făcut în acest sens, de Ambasadorul țării asiatice, Kap-soo Rim, care a avut o primă vizită oficială în Alba. 

Într-o conferință de presă susținută vineri, 10 februarie 2023, la Universitatea ” 1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Kap-soo Rim, a declarat că în județul Alba oamenii de afaceri din Coreea de Sud ar putea investi în industria alimentară, industria fabricării de automobile, infrastructură, dar și serviciile pentru populație. 

Interesul acordat pentru investiții în Alba, dar și în alte județe din țară, vine în contextul în care ambasadorul țării din Asia a declarat că unul dintre principalele sale puncte pe care le în mandatul său este îmbunătățirea relațiilor economice dintre cele România și Coreea de Sud.

Acesta a precizat că în acest moment, relațiile economice dintre cele două țări sunt la un nivel scăzut și că trebuie făcute demersuri pentru consolidarea acestora.

Pe lângă partea economică Coreea de Sud este interesată să intensifice relațiile culturale cu România și județul Alba, prin schimburi culturale, dar și prin activități academice.

Mai exact, la Universitatea din Alba Iulia ar putea fi înființat un centru de limba coreeană. De asemenea nu este exclus ca pe viitor studenți din Coreea să vină la Alba Iulia în cadrul unor programe de studii internaționale.

Un alt pas important în consolidarea relațiilor economice dintre România, Coreea de Sud a fost un eveniment susținut la misiunea economică din Coreea de Sud.

A fost vorba despre o întâlnire între oficialii români, reprezentanţi ai Camerelor de Comerţ şi Industrie din Coreea de sud, precum şi cinci din cele mai importante companii asiatice.

În viitorul apropiat, Kap-soo Rim, a declarat că o delegație de oameni de afaceri din Coreea de Sud va veni în județul Alba pentru discuții legate de viitoare investiții.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 10.02.2023 at 12:27

    Treabă bună, ţineţi aproape, ăştia-s oameni muncitori şi parolişti. Depinde cu cine discută în Romania.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax