Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Corespondențele dintre Constantin Noica, Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu vor fi publicate într-un volum de carte comun

andrei

Publicat

Scriitorii Andrei Pleşu şi Gabriel Liiceanu vor publica, într-un volum de carte comun, corespondenţele pe care le-au purtat cu filosoful, poetul, eseistul, publicistul şi scriitorul Constantin Noica, transmite Agerpres.

Andrei Pleşu a declarat, joi seară, în prima zi a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere – FILIT de la Chişinău, că lucrează, alături de Gabriel Liiceanu, la cartea de corespondenţe cu Constantin Noica, subliniind că volumul va „spune multe despre epoca în care se petreceau aceste schimburi de scrisori”.

„Acum lucrăm şi sper să terminăm cu bine acest efort pe care îl facem împreună, dar nu înseamnă că scriem împreună, ci doar ne ajutăm reciproc.

Vom scoate un volum de corespondenţe cu Constantin Noica, scrisorile lui către fiecare dintre noi şi ale noastre către el.

E un volum care spune multe despre epoca în care se petreceau aceste schimburi de scrisori, spune multe despre Constantin Noica şi despre noi. Lucrăm împreună, ne sfătuim ce să punem, cum să le formulăm”, a mărturisit Pleşu.

Școala de la Păltiniș

Școala de la Păltiniș a fost o academie inițiată în anii 1970 de filosoful Constantin Noica.

Aceasta nu reprezenta o instituție, ci un cerc de dezbateri, în care Constantin Noica și discipolii săi discutau diverse subiecte de natură filosofică, literară și culturală.

Situată în stațiunea de munte Păltiniș din apropierea Sibiului, școala cuprindea seminare private în care erau structurate teme legate de istoria filosofiei, cu analiza și interpretarea textelor fundamentale, precum și numeroase discuții libere asupra filozofiei contemporane.

Printre discipolii sau participanții constanți la seminariile lui Noica se numără: Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu, Mihai Șora, Alexandru Dragomir și Ion Papuc.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate