Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Corina Șuteu, noul ministru al Culturii. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcţie

Publicat

corina suteu Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul pentru numirea Corinei Șuteu în funcția de ministru al Culturii, anunță Administrația Prezidențială. Tot miercuri, Iohannis a semnat și decretul privind revocarea din funcție a lui Vlad Alexandrescu.

Corina Șuteu va depune jurământul la ora 17.00, într-o ceremonie ce va avea loc la Palatul Cotroceni.

Corina Șuteu, propunerea premierului Dacian Cioloș pentru Ministerul Culturii în locul lui Vlad Alexandrescu, este secretar de stat în minister de la începutul anului 2016. În perioada 2006-2012, Șuteu a fost director al Institutului Cultural Român din New York și s-a remarcat printr-un sprijin asiduu pentru inițiativele culturale independente și inovatoare.

Corina Șuteu și-a prezentat demisia în 2012 de la ICR New York, în contextul trecerii Institutului Cultural Român din subordinea Președinției în cea a Senatului, fapt care a determinat demisia întregii conduceri a ICR București și preluarea șefiei instituției de către Andrei Marga.

Corina Șuteu a absolvit Facultatea de Litere, specializarea română-engleză la Universitatea București (1983) și un master în management cultural, Mastere Spécialisé Européen en Management des Entreprises Culturelles (Dijon, Franța) (1991). Aceasta și-a început cariera în calitate de critic de teatru în România. A devenit interesată de sectorul managementului cultural imediat după căderea comunismului în România. În 1991 a devenit director al Uniunii Teatrale din România (UNITER), iar în 1995 a devenit director al Mastere Specialisee Europeen en Management des entreprises culturalles (Dijon, Franța) și presedinte al Forumului retelelor culturale europene. În 1998 a fondat asociația ECUMEST. Între 2005 – 2006 a editat cartea „Arts Politics and Change” (ca urmare a programului „Policies for culture”), publicată la Amsterdam, și a lansat la Columbia University volumul „Another Brick in the Wall, a Critical Overview of Cultural Management in Europe”.

Corina Șuteu s-a implicat în numeroase proiecte culturale, cel mai recent fiind „București – Capitala europeană a culturii 2021”.

sursa: hotnews.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax