Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cornel Sandu: 100 de directori de școli din Alba au fost schimbați, iar în locul lor au fost propulsați membri ai USL, fără experiența necesară


Publicat

Fostul inspector școlar general din cadrul ISJ Alba, Cornel Sandu a explicat în conferință de presă cum s-a realizat schimbarea din funcție, în ultimele 30 de zile, a nu mai puțin de 100 de directori de școli și grădinițe din Alba. Acesta susține că, în dorința de a-și propulsa cât mai mulți oameni pe posturi înalte, conducerea USL Alba și implicit ISJ Alba a uitat să consulte legislativul în vigoare și, astfel, o mare parte dintre aceștia nu întrunesc condițiile necesare pentru a fi numiți pe astfel de funcții de conducere. Așa se face că, potrivit lui Sandu, în Alba există directori și directori adjuncți care nu au experiența necesară sau care nu fac parte din Corpul Național al Experților, din care ar fi trebuit să fie aleși.

Cornel Sandu susține că USL a înlocuit din funcție oameni apolitici, pentru a-și propulsa propriii membri și că niciodată în istoria ISJ Alba nu au mai fost schimbați în așa scurt timp 100 de directori, dintr-un total de 198.

„În total, în județul Alba sunt în prezent 198 de directori și directori adjuncți, dintre care până în acest moment cel puțin 100 au fost schimbați. Atrag atenția pentru că, în cei 7 ani cât am fost eu la Inspectorat nu au fost schimbați 100 de directori, ci se schimbau doi sau trei, iar și atunci apăreau comunicate de genul că se fac schimbări politice. Din cei 100 de directori care au fost puși acum, 65 nu sunt membri ai Corpului Național de Experți din rândul cărora trebuiau numiți. Aceste numiri trebuiau făcute pe data de 16 august, trebuia dată detașare în interesul învățământului, dar s-au făcut și pe 16 și pe 19 și se mai fac în continuare, pentru că nu peste tot cele două partide s-au înțeles pe cine să pună. În Alba Iulia, din cei schimbați, niciunul nu a fost membru PDL, ci erau apolitici, iar marea majoritatea celor care au fost puși în locul lor sunt  membri PNL sau PSD. Deci depolitizarea s-a făcut schimbând niște persoane care nu erau membri de partid cu oameni care sunt membri de partid. Nu cred că domnul Sandea e vinovat pentru numirile astea, pentru că acestea nu le face el, ci se fac la sediile celor două partide, dar conducerea ISJ este vinovată că nu respectă legislația în vigoare, care impune anumite condiții pentru cei care vor trebui să ocupe funcția de director. Trebuiau să fie membri ai Corpului Național de Experți, să aibă o vechime de cel puțin 8 ani și avem,  spre exemplu, la Liceul de Muzică, propus director cineva care are vechime numai 6 ani, avem la Bistra cu vechime numai de 7 ani, avem la Școala <Vasile Goldiș> din Alba Iulia  o doamnă învățătoare titulară la Coșlariu, iar exemplele pot continua”.

Sandu a explicat că toți acești noi directori care nu întrunesc criteriile esențiale pentru numire ar trebui obligatoriu schimbați, deoarece modul în care aceștia au fost propulsați pe funcții este cât se poate de ilegal. Sandu este de părere că motivul pentru care ISJ Alba întârzie să facă publică lista cu noii directori este acela că în interiorul USL încă se mai poartă discuții și se fac negocieri.

Vezi mai jos declarațiile lui Cornel Sandu:ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

4 Comentarii

4 Comments

 1. mircea

  joi, 23.08.2012 at 18:18

  asta trebuia facut acum 100 de zile si in toate institutile, dar atanasiu cu alalalt au facut pact cu diavolu……la toamna nu va mai voteaza nimeni…..demisia si la psd……

 2. athanasiu nu are morte.e imortal

  joi, 30.08.2012 at 22:59

  ti-e dor de kashka,nenicule? nu cred…nu rabzi lipsuri,ca aveti rezerve pe 200 ani,ciores…

 3. athanasiu nu are morte.e imortal

  joi, 30.08.2012 at 23:01

  poa erau incompetenti,bine le- facut groaza ivan rodica..

 4. Bijbocu euthanasiu

  sâmbătă, 01.09.2012 at 16:01

  bai,eu nu am moarte,nu mor nici de-al dreaku,nici eu,nici valetul meu,mitica f. muma voastra…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Persoanele care nu au cotizat suficient pentru pensie vor putea să-și achite contribuțiile pentru o perioadă de 6 ani. CONDIȚII

Publicat

Persoanele care nu îndeplinesc condiția stagiului minim de cotizare pentru a accede la o categorie de pensii vor putea avea posibilitatea să contribuie la sistem. Acestea vor putea plăti contribuțiile de asigurări sociale pe o perioadă de 6 ani anterioară datei încheierii contractului de asigurare socială se arată într-un proiect de ordonanță pus în dezbatere publică marți pe siteul Ministerului Muncii și Protecției Sociale

Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, publicat de Ministerul Muncii, prin derogare de la prevederile legii, „persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contribuţiei de asigurări sociale pentru perioade de cel mult 6 ani anteriori lunii încheierii contractului de asigurare, în care persoana nu a realizat stagiu de cotizare sau stagiu asimilat stagiului de cotizare în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, în țară, în statele membre UE sau în alte state cu care România aplică instrumente juridice internaționale în domeniul securității sociale”.

Vezi AICI documentul publicat de Ministerul Muncii

Proiectul mai prevede că până la data de 1 septembrie 2021, persoana care îndeplinește condițiile poate încheia un contract de asigurare socială în vederea obținerii pensiei pentru limită de vârstă, pensiei anticipate sau pensiei anticipată parțială.

Contractul de asigurare socială se încheie între persoana interesată şi casa teritorială de pensii competentă, în funcție de domiciliul sau reşedinţă persoanei.

Vezi și Noi prevederi pentru pensionarii cu stagiul de cotizare mai mic de 15 ani, în proiectul Legii Salarizării. Ce alegere pot face

Condiții pentru solicitanți

La încheierea contractului de asigurare socială, solicitantul completează o declaraţie, din care să reiasă că, în perioada înscrisă în contractul de asigurare socială pentru care se solicită asigurarea trebuie să îndeplinească următoarele condiții cumulative:

a) nu a avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau în alte sisteme neintegrate acestuia;

b) nu a avut obligaţia asigurării în sistemul public de pensii;

c) la data încheierii contractului de asigurare socială nu are calitatea de pensionar.

Perioadele de timp pentru care se poate efectua plata contribuţiei de asigurări sociale sunt cele care se încadrează în perioada cuprins între data împlinirii vârstei de 18 ani şi data încheierii contractului de asigurare socială.

„În situații excepționale, determinate de distrugerea, degradarea sau pierderea carnetului de muncă, declarate în condițiile legii, angajatorul/angajatorii a/au încetat activitatea și/sau dacă arhiva acestuia/acestora nu mai poate fi identificată, perioadele prevăzute pot fi valorificate pe baza informațiilor, respectiv datelor preluate din carnetele de muncă, existente în arhiva electronică creată în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 1.768/2005 privind preluarea din carnetele de muncă a datelor referitoare la perioadele de stagiu de cotizare realizat în sistemul public de pensii anterior datei de 1 aprilie 2001, cu modificările și completările ulterioare.

Arhiva electronică cuprinde atât datele preluate din carnetele de muncă cât și carnetele de muncă scanate”, mai prevede proiectul de ordonanță de urgență.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat oprit în trafic la Cugir, a prezentat un permis de conducere maghiar, fals. Polițiștii i-au făcut dosar penal

Publicat

politie, IPJ, masina politie, girofar, politie ziua

La data de 11 august 2020, în jurul orei 13.20, polițiștii rutieri din Cugir au oprit, pentru control, pe strada Râul Mic din Cugir, un autoturism, condus de un bărbat, de 47 de ani, din comuna Popești, județul Bihor.

La control, conducătorul auto a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile maghiare, însă, din primele verificări efectuate de polițiști, se presupune că documentul ar fi fals, întrucât bărbatul nu figurează în bazele de date ca fiind posesorul uni permis de conducere.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și uz de fals.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Școala Primară din satul Târsa, comuna Avram Iancu, va fi reabilitată printr-un proiect de peste 1,1 milioane de lei

Publicat

Școala Primară din satul Târsa, comuna Avram Iancu, va fi reabilitată și modernizată printr-o investiție de peste 1,1 milioane de lei.

Lucrările se vor derula pe parcursul a 4 ani, având în vedere ca execuţia acestora nu va afecta orele de curs.

Primăria Avram Iancu a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor pentru obiectivul „Reabilitare Școală Primară Târsa pentru activități recreative în satul Târsa, comuna Avram Iancu”.

Valoarea totală estimată este de 1.103.674,36. 

Potrivit documentației de avizare a lucrărilor de intervenție, construcţia studiată a fost realizată în perioada anului 1964. Ulterior s-a mai executat o extindere. Clădirea are un regim de înălţime P cu structura de rezistenţă alcătuită din:

– fundaţii continue din zidărie de piatră pe zona veche şi din beton pe zona extinderii ulterioare;

– pereţi portanţi din zidărie de cărămidă, fără sâmburi şi centuri de beton armat, pe zona veche şi din zidărie de BCA pe zona extinderii;

– planşeu pe structură din lemn peste parter pe zona veche şi din beton armat pe zona extinderii;

– acoperiş de tip şarpantă din lemn, cu învelitoare din tablă.

Potrivit documentului citat, obiectivul principal al lucrărilor de reabilitare îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii educaționale. Se dorește dezvoltarea unui sistem de educație pe plan local care să asigure creșterea ocupabilității, adaptabilității și mobilității forței de muncă. Se mai urmărește eficientizarea modalitătii de organizare a actului educațional și creșterea gradului de implicare a populației școlare, prin crearea de condiții optime în cadrul Școlii primare.

 

Realizarea lucrărilor de interventie mai au drept scop creșterea performanței energetice a clădirii, respectiv reducerea consumurilor energetice pentru încălzire și iluminat, în condițiile asigurării și menținerii climatului termic interior.

 

Compartimentare propusă:

– sală de clasă – 48,92 mp

– direcțiune – 12,28 mp

– hol – 4,82 mp

– coridor – 84,61 mp

– sală de activități – 46,51 mp

– sală de clasă – 46,40 mp

– sală de clasă – 29,45 mp

– hol – 14,16 mp

– sală de clasă – 51,46 mp

– cancelarie – 11,94 mp

– centrală termică – 9,93 mp

– hol – 4,38 mp

– grup sanitar – 6,67 mp

– grup sanitar băieți – 12,58 mp

– hol – 8,72 mp

– grup sanitar fete – 15,21 mp

– hol acces – 15,57 mp

Investitia se va derula pe parcursul a 4 ani calendaristici (48 de luni) având ȋn vedere ca execuţia lucrărilor să nu afecteze orele de curs.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare COD GALBEN de furtuni în ALBA și alte județe din țară. Averse, descărcări electrice, vijelii, grindină

Publicat

Județul Alba și alte zone din țară se află și astăzi sub atenționare Cod Galben de furtuni.

Între orele 12.00 și 23.00, la munte, în jumătatea de nord a Olteniei și a Munteniei, precum și în sud-vestul Transilvaniei și al Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40-50 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate