Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Corneliu Mureșan: Domnul Dumitrel bate recordul conțopistului -30 de zile pentru a-și aminti cât a costat sediul de lux al CJ Alba

Publicat

Cât a costat noul sediu de lux al Consiliului Județean Alba? Se pare că inclusiv domnul Ion Dumitrel are problemele în a-și aminti câte milioane de euro a plătit instituția pe care o conduce pentru a restaura și dota luxosul sediu sau poate nu dorește să afle cetățenii cum și pe ce le-a cheltuit banii publici. Altfel, nu se explică de ce domnul Ion Dumitrel are nevoie de 30 de zile pentru a răspunde la solicitarea privind transparentizarea cheltuielilor de amenajare și dotare a clădirii în care s-au mutat conducerea PNL și funcționarii Consiliului Județean Alba.

Luna trecută, Consiliul Județean Alba s-a mutat într-un imobil nou, un sediu de lux care a costat milioane bune de euro din bugetul județului. Am solicitat public domnului Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, să prezinte cetățenilor costurile detaliate pentru amenajarea și dotarea noului sediu de lux.

Ulterior, văzând că domnul Dumitrel adoptă strategia struțului și nu are nicio reacție, am solicitat și printr-o adresă oficială să îmi comunice, în baza Legii 544 privind liberul acces la informații publice, cât s-a cheltuit din bani publici pentru „palatul împăratului liberal”.

Răspunsul este năucitor: informațiile „se vor comunica în termen de maximum 30 de zile de la data înregistrării cererii, întrucât durata necesară pentru identificarea, prelucrarea și difuzarea acestora depășește 10 zile (fapt datorat  și procesului de mutare a instituției la noul sediu, cu toate inconvenientele inerente ce decurg din acest demers )”. Într-o Românie normală, aceste informații ar fi trebuit să fie disponibile prin câteva click-uri, însă domnul Dumitrel credem că trebuie să calculeze cu abacul, dacă are nevoie de 30 DE ZILE pentru a oferi niște informații simple.

Din păcate domnul Dumitrel, olteanul sprinten, s-a transformat subit într-un conțopist leneș, care încearcă să ascundă sub preș costurile de milioane de euro pentru noul sediu de lux, cu mobilier și dotări care i-ar face invidioși chiar și pe cei mai lacomi nababi.

Într-o Românie normală, domnul Ion Dumitrel, liderul unui partid care susține valori liberale și democratice, ar fi trebuit să prezinte public și transparent, DIN PROPRIE INIȚIATIVĂ, cum cheltuie banii publici.

Din păcate, în România domnului Ion Dumitrel și a PNL, șefii de instituții publice se cred baroni sau împărați, democrația e clamată, dar nerespectată, iar cetățeanul este ignorat și vocea sa nu este auzită de cei cărora le-a oferit încrederea și votul.

Aceasta e realitatea tristă, într-un județ în care PNL se comportă ca pe propria feudă.

De câte zile credeți că va avea nevoie domnul Ion Dumitrel pentru a-și aminti cât a costat noul sediu de lux al Consiliului Județean Alba?

Cât credeți că a costat „palatul împăratului”?

 

Corneliu Mureșan, Președintele PSD Alba

Consilier ales în noul Consiliu Județean Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate